stupid pc editing questions at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Non-Linear Editing on the PC
Discussing the editing of all formats with Matrox, Pinnacle and more.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 10th, 2003, 03:31 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2003
Location: NY
Posts: 56
stupid pc editing questions

Hey guy I'm new to pc editing. I'm shopping around for a pc. Now let me get this straight: Camera to pc via firewire. Cut then output only to a dvd. Which means I'll need a DVD burner? What do they mean when the film house wants the master for film transfer. Can I record from the pc to dv tape after I cut it..
I can't go back to DV tape.... Right
Thanks in advance...
Neil
Neil Kissoon is offline   Reply With Quote
Old September 10th, 2003, 04:10 PM   #2
Capt. Quirk
 
Join Date: Apr 2002
Location: Middle of the woods in Georgia
Posts: 3,596
You can go back to dv tape. It's usually just a matter of plugging the firewire in, and exporting to tape. I'm not up on DVD, so I can't help you there. The only thing that comes to mind, is you are losing quality when you encode it to mpeg.

As far as the master tape, it depends on which place you go to. I believe most can accept dv or mini dv.
K. Forman is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2003, 05:35 AM   #3
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
If the film house wants a master let THEM explain what they want
and how they want it. They might accept a DV tape or harddisk
with DV on it.
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2003, 08:06 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2003
Location: NY
Posts: 56
Thanks guys for the info. I just don't have the money right now fro a dv burner. I'm shooting soon, with intent to transfer one day(pipe dream) so I don't want to limit my options. Thanks again guys...
Neil
Neil Kissoon is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2003, 12:58 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2003
Location: NY
Posts: 56
pc to camera?

Hey guys, when I export to from pc, do I need a dv recorder or does it got to the camera and I can record it from there?
Thanks
Neil Kissoon is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2003, 01:11 PM   #6
Capt. Quirk
 
Join Date: Apr 2002
Location: Middle of the woods in Georgia
Posts: 3,596
I'm not sure what program you'll be using, but when you export it into the cam, it should- SHOULD- start recording. You may have to set the camera to VCR mode and press record.
K. Forman is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2003, 01:11 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2003
Location: NY
Posts: 56
thanks Keith
Neil Kissoon is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2003, 05:18 PM   #8
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,750
Some PAL cameras have their inputs disabled. Otherwise you should be able to print your finished project onto DV tape.
Glenn Chan is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:32 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network