Anyone has a Geforce FX5200 with two monitors? at

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Non-Linear Editing on the PC
Discussing the editing of all formats with Matrox, Pinnacle and more.

Thread Tools Search this Thread
Old July 6th, 2004, 09:25 AM   #1
Regular Crew
Join Date: Feb 2004
Location: Belém - Pa - Brazil
Posts: 130
Anyone has a Geforce FX5200 with two monitors?

My geforce mx400 died last night and now I must buy another video card. I was thinkin´about an upgrade to a dual monitor system. Anyone seen a Geforce FX5200 working with monitors? Is it good for this purpose?
Gustavo Godinho is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2004, 09:34 AM   #2
Inner Circle
Join Date: Jun 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,750
The computer I'm typing on has that (at work right now). It's running 2XVGA right now, where one of the VGA outputs is through a DVI-VGA adapter.

One minor complaint:
On my system, when I right click on a movie I get an error message. Trying to figure that out right now.

Other than that, I like Nvidia drivers better than the ATI 9200SE I have at home. The ATI drivers for that card have a few annoying things about them, are kinda bloated, and do not allow as many image control adjustments as the Nvidia does. Also when you right click the system tray icon one of my CRTs refreshes.

2- Check that the card has the right outputs, and whether or not it comes with an adapter.
Glenn Chan is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2004, 11:30 AM   #3
Major Player
Join Date: Jul 2003
Location: North Ridgeville, Ohio
Posts: 407
I am using Asus V9520 Video Suite card. Dual DVI (w/adapters for VGA) out. Video and S-video in and out. 128 MB ram, Invidia Fx5200 proc. Just over $100 at Newegg. Haven't tried two monitors yet. So far so good!
David Kennett is offline   Reply With Quote
Old July 7th, 2004, 03:35 PM   #4
Major Player
Join Date: Dec 2003
Location: Westfield, IN
Posts: 353
Yes. Okay.

I have the eVGA FX5200 ( with S-Video, DVI, and VGA outputs. I have two RealSYNC CRT monitors connected (using the included adapter on the DVI port), and it works fine under Windows XP Home. I have the 56.72 Nvidia drivers installed, and everything is good for editing in MediaStudio Pro 7.01.

One minor glitch -- and this may be my low-quality CRTs -- when I wake the computer up from sleep mode or reboot, the relative brightness sometimes changes even though I haven't altered Windows display or the CRT front panel settings. Even though my monitors are identical make and model, one displays brighter than the other when all hardware and software settings are set the same.
Tim Borek is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 12:53 AM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network