Adobe Encore Help! Please at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Non-Linear Editing on the PC
Discussing the editing of all formats with Matrox, Pinnacle and more.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 5th, 2004, 10:48 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2003
Location: North Bergen
Posts: 170
Adobe Encore Help! Please

I have a presentation due in a few days. I need to create a DVD menu that has a video clip playing. When I do this in Encore and hit the play button on the remote controll it opens the video playing in the menu. I just want a video clip to play in this main menue, but I don't want to get it activated when I press play. I hope I'm explaining myself. Any help would be great.
__________________
Alain
Alain Aguilar is offline   Reply With Quote
Old September 6th, 2004, 02:51 AM   #2
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
It's not very clear, I think you want to:

a) have a video play on the menu background behind the buttons

-or-

b) have a video play inside a button

Is it either of these? I can't imagine Encore not supporting either
of those. I'm wondering why you are hitting "play" as well.
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline   Reply With Quote
Old September 6th, 2004, 10:58 AM   #3
Wrangler
 
Join Date: May 2002
Location: Vallejo, California
Posts: 4,049
You have to set the video you want to play either as 'First Action' which will play only once as the DVD starts, or you need to set the opening menu to play a video.

It is page 103 in the Encore 1.5 manual.
__________________
Mike Rehmus
Hey, I can see the carrot at the end of the tunnel!
Mike Rehmus is offline   Reply With Quote
Old September 6th, 2004, 09:40 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2003
Location: North Bergen
Posts: 170
What I basically need is motion background playing once you incert the DVD in the player. I'm sure you guys have seen a lots of these when you pop in a DVD. I designed the background in Photoshop, I then inported a clip into Encore (5 seconds) then I drag this clip into the main menu. I then click "Activate Motion menu" in the Main Menu properties. Then I render Motion Menues. I just don't want this clip to become a clickable menue that opens in big screen the 5 second clip. I have another menue titled "Play movie" . Maybe Rob is right, Encore doesn't let you create a motion background that is not a menu.

Rob, It's -A- A backround playing behind the buttons.
__________________
Alain
Alain Aguilar is offline   Reply With Quote
Old September 7th, 2004, 03:39 AM   #5
Wrangler
 
Join Date: Jan 2002
Location: Hampshire, England
Posts: 1,543
Alain,

Encore is able to do this.

I can't remember how do do it from the top of my head, but it should be explained in the help file or manual. Search for motion menus.
__________________
Ed Smith
Hampshire, UK

Good things come to those who wait

My Skiing web www.Frostytour.co.uk


For quick answers Search dvinfo.net | The best in the business: dvinfo.net Sponsors
Ed Smith is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:54 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network