Quality Loss With AVI? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Non-Linear Editing on the PC
Discussing the editing of all formats with Matrox, Pinnacle and more.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 19th, 2004, 03:09 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2003
Location: NYC
Posts: 41
Quality Loss With AVI?

If I cut a long AVI file into shorter segments so that I can archive the data on DVD, and export using Procoder's Microsoft DV setting, while there be any quality loss? I'm not going to render or modify the clips in any way before export.
Barry Lajnwand is offline   Reply With Quote
Old November 20th, 2004, 05:51 PM   #2
Trustee
 
Join Date: Mar 2004
Location: Carlsbad CA
Posts: 1,132
no, there can't be any quality loss if the footage has not been re-rendered.
Dan Euritt is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:04 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network