Digi Beta edit on Matrox at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Non-Linear Editing on the PC
Discussing the editing of all formats with Matrox, Pinnacle and more.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 23rd, 2005, 04:33 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2004
Location: Manama, Kingdom of Bahrain
Posts: 82
Digi Beta edit on Matrox

Is there any major loss in editing Digi Beta tapes by using a Matrox system compared to Avid Symphony? How big of a loss there is and will it effect the quality of the work or it doesn't matter too much?

Thanks
Hamad Abdulla is offline   Reply With Quote
Old April 23rd, 2005, 07:19 AM   #2
Wrangler
 
Join Date: Jan 2002
Location: Hampshire, England
Posts: 1,543
Hi Hamad,

It depends what Matrox system you are talking about, there are many models available?

And what codec you are using in Avid?

If you are talking about the Digisuite/ Axio range then it'll be pretty much the same, depening on what card you go for.

Beta SP I think is said to be around 50Mbits/ sec so the digisuite/ axio range captures willd be the same quality as your Beta SP tapes.
__________________
Ed Smith
Hampshire, UK

Good things come to those who wait

My Skiing web www.Frostytour.co.uk


For quick answers Search dvinfo.net | The best in the business: dvinfo.net Sponsors
Ed Smith is offline   Reply With Quote
Old April 23rd, 2005, 09:06 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2004
Location: Manama, Kingdom of Bahrain
Posts: 82
Well the Matrox system I have is RTX 100, will it do any good editing Digital Betacam tapes and exporting the final project onto Digi Beta??? Or will the resolution drop tremendously?
Hamad Abdulla is offline   Reply With Quote
Old April 23rd, 2005, 09:57 AM   #4
Wrangler
 
Join Date: Jan 2002
Location: Hampshire, England
Posts: 1,543
Well, the RTx 100 is DV25 based. So at most your captures will be 25Mbits/sec quality. But being that your tape was recorded on Beta SP (I guess also using a Betacam camera). The quality should be better than normal DV (recorded on a DV camera).

The RTx 100 is more comparable to Avid DV express than Avid Symphony systems.
__________________
Ed Smith
Hampshire, UK

Good things come to those who wait

My Skiing web www.Frostytour.co.uk


For quick answers Search dvinfo.net | The best in the business: dvinfo.net Sponsors
Ed Smith is offline   Reply With Quote
Old April 23rd, 2005, 10:41 AM   #5
Inner Circle
 
Join Date: Apr 2003
Location: Aus
Posts: 3,884
Digibeta is around 50mbps, however its using a digibeta codec based on whatever manufacturers hadware ur using..

no way will u get digibeta on an RTx100.. itll fall over and teh codecs dont support it.. u can capture digibeta and yes it will look as though th efootage is "nicer" but ur downconverting to 4.1.1 as oppposed to using the native 4.2.2
a digisuite can do it no problem though
Avid definately.. if ur stuck with what u have and dont wana spend money, might be an idea to check out Liquid6... capture it as dvcpro50 to retain the 4.2.2. then export back out to tape straight back into bigibeta
Peter Jefferson is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:17 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network