Capture Problems at

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Non-Linear Editing on the PC
Discussing the editing of all formats with Matrox, Pinnacle and more.

Thread Tools Search this Thread
Old June 30th, 2005, 10:10 PM   #1
Join Date: Jun 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 2
Capture Problems

I just got my VX2100 and I use Premiere Pro to edit. I hooked up my camera to my computer using firewire and my computer detects the camera. And then when I go to use Premiere to capture all I see is black in the preview screen. But it lets me control the normal functions on the camera through the computer (like play, stop, forward, rewind). And It won't let me capture. Its very frustrating to have this nice new camera and then not be able to edit anything. If anyone has the slightest idea on what I can do to fix it please tell me.

Dan Zabinski is offline   Reply With Quote
Old July 3rd, 2005, 05:52 AM   #2
RED Code Chef
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
The main suspects would be the firewire cable and/or the software installation
on the computer.

Download and see if it works with that.

Rob Lohman,
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search for quick answers | Buy from the best: sponsors
Rob Lohman is offline   Reply With Quote
Old July 3rd, 2005, 07:06 AM   #3
Major Player
Join Date: Nov 2002
Location: Toronto, Canada
Posts: 484
Another option for isolating the problem would be to see if you can capture in Movie Maker, which comes with XP.

David Hurdon
David Hurdon is offline   Reply With Quote
Old July 5th, 2005, 07:20 AM   #4
Regular Crew
Join Date: Jun 2004
Location: Muncie Indiana
Posts: 118
Make sure in the camera's menu options your DV port is set to operate and allow in/out (or in your case at least out). When I plug in my PD100 (which is kinda similar) and go to the Others menu and go to DV Editing it will tell me if my camera and computer are interfacing. Once it says READY it allows you to change settings. If you are able to control it, it should say READY...that is if the VX is that similar.

I put about 10 different decks on my computer a week and it seems that I have to screw with each one of them at least a bit to make them work.

Also in XP if you open the camera via my computer you should see whatever the camera is playing/shooting. So thats another option, that will tell you that Premier isn't setup right and you'll have to do some menu playing.
Email me for projects in Ohio or Indiana.
Lighting > Everything.
Brian Handler is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 02:36 AM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network