Sp2 fresh install...fresh problem acquisition at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Non-Linear Editing on the PC
Discussing the editing of all formats with Matrox, Pinnacle and more.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 28th, 2005, 10:03 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 24
Sp2 fresh install...fresh problem acquisition

Hi All !

I have just installed the SP2 of win XP and my acquisition (capture1394) is very slow and i lost a lot of frame ... I know that there is a remedy to correct the problem but which and where is the solution?
Thanks
Daniel Limoges
Dan Lim is offline   Reply With Quote
Old August 28th, 2005, 11:30 AM   #2
New Boot
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Angeles
Posts: 17
Hi Dan,

Yesterday I was shopping for PCI IEEE 1394 cards and noticed ADS has a SP2 patch for at least one of their drivers. So maybe SP2 does some funky IEEE 1394 or PCI layer stuff that breaks the capture card drivers. Check out your card manufacturer's website, eh?

Keep on Truckin',
Alan
Alan Porter is offline   Reply With Quote
Old August 31st, 2005, 08:35 AM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2005
Location: Atlanta/USA
Posts: 2,507
I don't think SP2 has anything to do with it. I have installed SP2 both on my laptop and my desktop - and both have firewire. I have never had any issues.

Ervin
Ervin Farkas is offline   Reply With Quote
Old August 31st, 2005, 12:35 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: Portland, OR
Posts: 314
It does cause problems for some systems:

"After you install Windows XP Service Pack 2, some 1394 devices (such as digital cameras that use S400 speed) may not perform as expected. Install this update to help prevent this issue. After you install this update, you will have to restart your computer."

Patch here:

http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en

(I had to remove and reinstall my firewire card as well ,but after continuing intermittent problems I finally moved back to SP1a on my capture system. )
John McManimie is offline   Reply With Quote
Old September 2nd, 2005, 08:49 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Jul 2003
Location: Yokohama, Japan
Posts: 366
Don't hurry to patch! Read well and think first!

Here is Quote for the problem that the MS patch addresses:

SYMPTOMS
After you update your computer to Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2), the performance of your 1394a or 1394b FireWire devices may be greatly decreased. A digital camera that uses S400 speed is an example of such a device.
Back to the top Back to the top
CAUSE
This problem occurs if you connect a 1394a or 1394b FireWire device to a 1394b port. This problem occurs because Windows XP SP2 changes 1394b ports to S100 speed when you upgrade.


Do you read my lips? It is if you have 1394b type ports on your system. Do you have such?
Bogdan Vaglarov is offline   Reply With Quote
Old September 6th, 2005, 12:44 PM   #6
New Boot
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 24
''A digital camera that uses S400 speed is an example of such a device''

Is what that applies has the xl2 ?
It is a s400 speed ?

What i have to do ,to make my xl2 work perfectly with SP2 ?

DAniel Limoges
Dan Lim is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:37 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network