new to dv at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > Open DV Discussion

Open DV Discussion
For topics which don't fit into any of the other categories.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 14th, 2002, 03:29 PM   #1
chromatik
 
Posts: n/a
new to dv

hi all,
i just purchased a sont trv-17 & i'm trying to "print to tape" from premiere to the cam through firewire.
premire controls the device fine, it will start/stop to record but the tape does not pick up a signal i.e. i get a blank recording.
is there a setting on the camera i've overlooked or is this a premiere issue or is my cam not capable of this feature?
any help would be greatly appreciated.
  Reply With Quote
Old March 14th, 2002, 04:23 PM   #2
_redone_
 
Join Date: Feb 2002
Location: Las Vegas, NV
Posts: 224
firewire

im not dure about the TRV but on the XL1 thers a feature where you can
hold down the play and record keys to set the camera to DV-IN.

Look in you users manual to find out a setting to activate DV-IN
also try not printing to tape, maybe jus run the timeline while your camera records...lookinto the view finder and see if you camera is picking up the image.

Is your camera capturing fine to premiere?

It should work both ways once you capture the camera should reconize
DV-IN automatically once you exit the "capture movie" window.
Adam Lawrence is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2002, 02:32 AM   #3
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
If you are in europe (your location is not filled in) it might
be that your camera does NOT have DV-IN enabled. This
is "normal" in Europe. You need to get an more expensive
camera with DV-IN or have your camera "fixed". Either through
software or a hardware patch.
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2002, 08:36 AM   #4
chromatik
 
Posts: n/a
thanks for your help fellas, i tried your suggestion but to no avail.

i'm dissapointed that i can't find out more about the camera's capabilities from the sony website.

thanks again.
  Reply With Quote
Old March 15th, 2002, 11:46 AM   #5
MSKUTNIK
 
Posts: n/a
Print to tape in Premiere

Howdy. Some thoughts.
I had the Sony Trv-310 and had the same problem. I was using the Miro DV-200 firewire card. It came with it's own "print to tape" Application and stated cleary to "NOT USE PREMIERE" print to tape function.
What firewire card are you using? It should have come with some applications made for it. If not you should try and find another app to send out through the firewire. Something that doesn't take up alot of resources.
(possible solution)
You may have to output your movie as a dv compressed "avi" or DV "quicktime" and then close your master premiere file and restart to a new Dv blank file, then load the Already compressed DV formatted avi into the time line and then try to print to tape. My guess is you are trying to compress and output at the same time, or output inside of your master premiere file the final movie. If premiere had a ton of @#@# in the project, you render the movie, and when it pops up as finished, you try to print to tape function it just may have too much #@$ its trying to process at once.
OR
Are you sure you compressed it with the DV codec for your cam? Sony DV, Canon DV and Panasonic Dv formats are all sleightly different. Make sure you used the one your firewire card came with, or that is compatible with your cam. Also there are some output options that may not be set up correctly. Double check everything. Make sure its .9 ratio, 720X480, Interlaced. Make sure your hard drive isn't almost full (the far edges of the platter on the HD don't spin as fast as the inside) Make sure you have defragmented and scandisked. Make sure your using a 7200rpm drive with at least 2meg cache, ot better yet a scsi or raid. Make sure you Dv card isn't conflicting with anything, or sharing resources. (hard to determine in 2000), Make sure it is in the closest available slot in the pci bus chain to the top.

There are soo many things that could mess up a capture or output session. Its like trying to figure out why you car won't start. Start with the most obvious and work your down.
Good luck, if you are still having problems, try and go to the miro website and download the driver for the Dv200, it should come with the output app too, which in a crunch might work with your cam? Good Luck.
MS
  Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > Open DV Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:58 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network