Urgent help needed - DV out problem at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > Open DV Discussion

Open DV Discussion
For topics which don't fit into any of the other categories.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 16th, 2002, 01:53 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Nov 2001
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 13
Urgent help needed - DV out problem

Hi

I am struggling to get the playback out to my VX-2000 and my TV monitor from Premiere 6 (Mac G4). It has been working before without hassle (as far as I can remember). The only things that have changed are 1/ my VX-2000 has been with Sony SA for a couple of weeks (to test a lack of sharpness at wide angle/infinite) and I have installed a new flashcard reader on my firewire.

I have checked and re-checked all the settings in Premiere 6 (Playback - Firewire PAL...) and on the camera (A/V DV OUT on). I have rebooted... Everything seems ok but it doesn't work!

What else can I check? Is it possible that the DV out is not working in the camera (DV in to the Mac is working fine...)?

Please help me as I need to write a few tapes before the end of the w-e... Thanks.
__________________
Paul,
Gondwana
Paul@gondwanastudio.com
Gondwana is offline   Reply With Quote
Old March 16th, 2002, 02:27 PM   #2
New Boot
 
Join Date: Nov 2001
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 13
I think I was confused with the A/V - DV setting. Now that I put off, I get the video when I export to tape but without audio (although it plays during playback...).

Any idea?
__________________
Paul,
Gondwana
Paul@gondwanastudio.com
Gondwana is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2002, 05:07 PM   #3
Registration Incomplete -- contact Admin.
 
Join Date: Feb 2002
Location: Virginia
Posts: 108
Not sure Gondwana.

I have had a problem before similar to this but not sure if it is related.

I could play back footage but when I added it to the timeline and previewed it, or outputed it to tape...there would be video but no audio.

But I have a feeling this was related to the divx codec somehow. i never did figure it out. The file I was playing was encoded in DIVX 4.12 codec. I was attempting to transfer and convert it to DV Standard format and to my camcorder. But for some reason I couldn't get the audio...only video.
mdreyes23 is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2002, 07:47 PM   #4
Trustee
 
Join Date: Oct 2001
Location: Chigasaki, Japan.
Posts: 1,660
I know this sounds simple, but make sure you have 'Export Audio' checked.
Adrian Douglas is offline   Reply With Quote
Old March 18th, 2002, 04:42 AM   #5
New Boot
 
Join Date: Nov 2001
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 13
I found the problem. If the box "ALSO play audio on destop" is checked, then the audio is not exported on the tape nor the TV monitor. Weird, isn't it???

Thanks for your help anyway.
__________________
Paul,
Gondwana
Paul@gondwanastudio.com
Gondwana is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > Open DV Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:39 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network