Dv in/out at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > Open DV Discussion

Open DV Discussion
For topics which don't fit into any of the other categories.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 22nd, 2002, 09:51 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Oct 2002
Location: kincardine ontario canada
Posts: 19
Dv in/out

I am using the ATI AIW 8500 with the dv port and I understand that the dv signal is two way ,so I have used the canon xl-1s to put the dv signal into the computer but about from the computer back to the camera ,is that possible.
seems the xl1s manual talks about using vhs-s or composite from a vcr back to the camcorder and not to hvae the dv cable plugged in as it will not recognize the signal.
I would like to add graphics back to the dv tape but i guses one could just edit the *.avi created by premiere .
Comments
stankern is offline   Reply With Quote
Old October 22nd, 2002, 10:10 PM   #2
Retired DV Info Net Almunus
 
Join Date: Dec 2001
Location: Chicago, IL
Posts: 6,943
I'm having difficulty interpreting your objective. As near as I can discern, you want to "add graphics" to footage shot on your XL1s and then send the resulting footage back to miniDV tape on your camera?
__________________
Lady X Films: A lady with a boring wardrobe...and a global mission.

Hey, you don't have enough stuff!
Buy with confidence from our sponsors. Hand-picked as the best in the business...Really!

See some of my work one frame at a time: www.KenTanaka.com
Ken Tanaka is offline   Reply With Quote
Old October 23rd, 2002, 02:56 AM   #3
New Boot
 
Join Date: Oct 2002
Location: kincardine ontario canada
Posts: 19
answer to Ken

Yes thats correct i'm trying to send graphics back to the camera dv in
stankern is offline   Reply With Quote
Old October 23rd, 2002, 06:12 AM   #4
Warden
 
Join Date: Mar 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,267
It is possible to record a DV signal via FireWire on the XL1s, but not the XL1. Instructions are in the manual. I don't have mine handy, but it's around page 60 and they call it DV dubbing.

If you are trying to insert, or overlay graphics using the XL1s it is not possible. That is the function of a NLE like Premiere. Do your project in Premiere and then record it to tape via FireWire.

Jeff
Jeff Donald is offline   Reply With Quote
Old October 23rd, 2002, 11:44 AM   #5
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
The XL-1 can easily record via firewire as well as the XL-1s. I have used an XL-1 several times to get video into and out of a computer via firewire. And, you can dub between two XL-1 cameras as well. You just don't have the automatic start/stop controls of the newer XL-1s.
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old October 23rd, 2002, 01:33 PM   #6
Warden
 
Join Date: Mar 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,267
Sorry for the confusion, I was thinking analog in. The XL1 was indeed record via FireWire.

Jeff
Jeff Donald is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > Open DV Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:32 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network