Importing P2 cards results in 32kb QT files! Help! at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Panasonic P2HD / AVCCAM / AVCHD / DV Camera Systems > Panasonic P2HD / DVCPRO HD Camcorders

Panasonic P2HD / DVCPRO HD Camcorders
All AG-HPX and AJ-PX Series camcorders and P2 / P2HD hardware.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 19th, 2007, 07:44 PM   #1
Tourist
 
Join Date: Feb 2007
Location: Oxnard, CA
Posts: 2
Importing P2 cards results in 32kb QT files! Help!

I'm a film student who has worked with P2 cards before and never experienced this problem. We have some footage shot at 720p/30 that I've been trying to import. The first time we tried importing it, we had an 18 minute clip that would only import about 9 and a half minutes before it broke with an array of colorful pixels.

Several other clips also did not import fully, without the colorful pixels. And some imported fine.

Anyway, we erase footage from my hard drive and start again on another computer in the lab. Now the footage, when we add it to the queue, it looks like it's going, but nothing shows up in the bin. I go into the capture scratch where the video files would go, and the resulting quicktime files are 32kb in size. They won't import to FCP nor will they play in Quicktime.

I found out about the program P2 Genie, and I used it to copy the entire p2 cards to my hard drive and tried to import from there. Same issue.

Has anyone had this problem? I have read that FCP 5.1.3 has some P2 importing fixes, but doesn't mention what the problem was in the first place. Unfortunately the schools labs don't update versions of FCP until the breaks in between sessions, so I can't use 5.1.3.

Are there any solutions? Any 3rd party software I can use that will import the footage to Quicktime files?

I forgot to mention I can watch the footage just fine on the import viewer with no errors in the timecode or anything. I also have far beyond enough space to store all these files.
Andrew Cybulska is offline   Reply With Quote
Old February 19th, 2007, 08:25 PM   #2
Tourist
 
Join Date: Feb 2007
Location: Oxnard, CA
Posts: 2
I finally figured it out. Stupid stupid me didn't set the Video/Audio settings to DVCPRO HD 720/30p.

I guess I still have a lot to learn. It's strange. I had imported 720/30p footage from p2 cards previously and never experienced these problems.

Letting the clips import now. Finally.

I'm glad I discovered this forum. Lots of information to go through.
Andrew Cybulska is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Panasonic P2HD / AVCCAM / AVCHD / DV Camera Systems > Panasonic P2HD / DVCPRO HD Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:43 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network