Can Sony AX100 rec in 10 bit? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Most Recent Additions... > Sony 4K Ultra HD Handhelds

Sony 4K Ultra HD Handhelds
Pro and consumer versions including PXW-Z150, PXW-Z100, PXW-X70 / FDR-AX100


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 21st, 2016, 10:30 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Dec 2006
Location: Rome Italy
Posts: 341
Can Sony AX100 rec in 10 bit?

Hi, I have just bought Sony XD9305 TV that has a 10-bit panel. I'd like to know if Sony AX100 can rec in 10 bit.
Thanks
__________________
A lonely traveler looking for lost tribes around the world: https://www.youtube.com/channel/UCwt...pghRdo6ChAIL3w
Adriano Moroni is offline   Reply With Quote
Old June 21st, 2016, 01:59 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2007
Location: Czech Republic
Posts: 51
Re: Can Sony AX100 rec in 10 bit?

No and never be.
Zenes Petrusin is offline   Reply With Quote
Old June 21st, 2016, 07:13 PM   #3
Trustee
 
Join Date: Aug 2010
Location: Florida
Posts: 1,040
Re: Can Sony AX100 rec in 10 bit?

Given the fact that it's a cousin to the X70, it probably "can"....but Sony will never allow it. ;-)
Cliff Totten is offline   Reply With Quote
Old June 21st, 2016, 08:04 PM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Posts: 3,943
Re: Can Sony AX100 rec in 10 bit?

If you record externally on something like the BM Video Assist in HD it likely does have 10bit 4:2:2 on the HDMI output like lots of Sony's.

Ron Evans
Ron Evans is offline   Reply With Quote
Old June 21st, 2016, 11:28 PM   #5
Trustee
 
Join Date: Aug 2010
Location: Florida
Posts: 1,040
Re: Can Sony AX100 rec in 10 bit?

Nah...Sony only uses 8 bit 4:2:2 on all their HDMI.

Anybody correct me if I'm wrong but I'm pretty sure that Sony doesn't have one single camera in their entire fleet that has 10bit over HDMI. And,...again, I could be wrong but I think all their HDMI's for all camera are 1.4 and not 2.0.
Cliff Totten is offline   Reply With Quote
Old June 22nd, 2016, 01:15 AM   #6
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2007
Location: Belgium
Posts: 9,068
Re: Can Sony AX100 rec in 10 bit?

Not sure what advantage a 8bit or 10 bit output from a camera would have when displaying it on a tv? I thought this only has a benefit when grading?
Also I think expecting a 10bit output from a consumer camera like the ax100 is a bit optimistic.
Noa Put is offline   Reply With Quote
Old June 22nd, 2016, 09:12 AM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2007
Location: Czech Republic
Posts: 51
Re: Can Sony AX100 rec in 10 bit?

Quote:
Originally Posted by Cliff Totten View Post
Given the fact that it's a cousin to the X70, it probably "can"....but Sony will never allow it. ;-)
Again NO, ax100 has other video cpu proccessor, no possible 10bit in any way.
Zenes Petrusin is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Most Recent Additions... > Sony 4K Ultra HD Handhelds

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:26 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network