No Mono Audio on AX53? at

Go Back   DV Info Net > Most Recent Additions... > Sony 4K Ultra HD Handhelds

Sony 4K Ultra HD Handhelds
Pro and consumer versions including PXW-Z150, PXW-Z100, PXW-X70 / FDR-AX100

Thread Tools Search this Thread
Old October 11th, 2016, 07:59 AM   #1
New Boot
Join Date: Apr 2012
Location: Bristol, UK
Posts: 9
No Mono Audio on AX53?


As far as I'm aware, mono audio is not an option on the AX53. This would normally be fine except that I find the stereo audio very strange from close proximity. The audio cannot be in the L&R channel at the same time. It dips wildly between the two as if there is this perfect centre point when they would cancel each other out entirely.

It's true that this is really only a problem if you speak from behind the camera (so it could be a rear rejection issue) but, with a camera of this type, I do often need to use it in this way.

I suppose making a dual mono track of the audio would solve this but I can't help thinking that it shouldn't work like this.

Has anyone noticed this?

TDCat Tutorials |
Torsten Dettlaff is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Most Recent Additions... > Sony 4K Ultra HD Handhelds

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 04:51 AM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network