A7sii at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony Alpha and NEX Camera Systems > Sony Alpha Mirrorless and DSLR

Sony Alpha Mirrorless and DSLR
Sony Alpha a7s: Full HD Recording in XAVC and 4:2:2 UHD 4K Output via HDMI.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 31st, 2016, 09:42 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, California
Posts: 112
A7sii

Hello everyone,

I have history with canon cameras but I was looking to move to maybe the A7s2 but I have a few questions. Right now I have the canon 5d2 with some EF lenses. After reading around, I cannot find a clear answer as to whether I will get vignetting using adapters(metabones,fotodiox,etc) with the canon lenses while shooting UHD on the A7s2.

The lenses are ef 35mm/2, nikon ais 50mm/1.4(with canon adapter, no glass), ef 50mm/1.2, 85mm/1.8 and nikon ais 135mm/2(canon adapter again, no glass).
Will the following lenses work on the A7s2 without vidgetting(using canon to sony E adapter) at UHD(full frame)?

Also has anyone seen improvements in quality using the odyssey 7q+ on prores & prores HQ vs sony's internal 4k mp4?

Nab 2016 is around the corner too... I'm in no rush to purchase anything right now.

thanks for reading.
__________________
dcrin3.com
we don't know alot of genres, at least as of now.
Kalulu Ngilo is offline   Reply With Quote
Old April 1st, 2016, 12:37 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Jan 2010
Location: Tinton Falls, NJ
Posts: 749
Re: A7sii

You should not get any vignetting from any of your lenses that do not vignette on the 5DMk2.
Just be aware that you cannot use a 'speedbooster' adapter, since that will create vignetting. Standard non-optical adapters should work fine.
Of course for your Nikon lenses you would adapt directly from Nikon to Sony mount.
Dave Sperling is offline   Reply With Quote
Old April 2nd, 2016, 12:56 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, California
Posts: 112
Re: A7sii

Thanks! The Nikon lenses have a mount that let's them work on Canon. They will be manual which I don't mind.
__________________
dcrin3.com
we don't know alot of genres, at least as of now.
Kalulu Ngilo is offline   Reply With Quote
Old April 2nd, 2016, 03:16 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Jan 2010
Location: Tinton Falls, NJ
Posts: 749
Re: A7sii

I'd highly recommend getting a direct Nikon to Sony E-Mount adapter so that you don't have two adapters between the lens and the camera. Many of the less expensive Nikon (G) adapters seem to work just fine.
Dave Sperling is offline   Reply With Quote
Old April 3rd, 2016, 02:48 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, California
Posts: 112
Re: A7sii

Alright. Thanks again
__________________
dcrin3.com
we don't know alot of genres, at least as of now.
Kalulu Ngilo is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2016, 12:40 AM   #6
New Boot
 
Join Date: Mar 2016
Location: Calgary AB Canada
Posts: 10
Re: A7sii

I have a commlite EF adapter and its been ok for time Ive had it. I do get a little bit of vignetting on either end of my 24-105 but It doesn't bother me all that much. I cant complain of the value you get from the $100 adapter but one thing that kinda errks me is I get alot of unwanted flaring/light leaks in certain situations. Sometimes it can be cool, but other times I feel it ruins my shot. One way Ive read of fixing it is to flock the interior but Im still on the fence about it. If you have the cash Id just get the Metabones mk4 "T" version as it has flocking material already built in.
Jerri Acuna is offline   Reply With Quote
Old April 5th, 2016, 09:12 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, California
Posts: 112
Re: A7sii

oh alright. Thanks for your input Dave and Jerri.
__________________
dcrin3.com
we don't know alot of genres, at least as of now.
Kalulu Ngilo is offline   Reply With Quote
Old September 29th, 2017, 08:25 PM   #8
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hicksville, NY
Posts: 122
Re: A7sii

Hello, I have an HDMI cable going to Small HD monitor. When I hit record, the camera's LCD goes black, but I see the data and the red REC. Anyone know why I lose picture when recording?

I also want the data on the external monitor.

My HDMI info Display in my menu settings is grayed out, and set to off. And the message: This function is currently disabled.

Lastly, a bunch of things are grayed out and things are disabled, and have not idea why.

Any help would be appreciated, thank you.

Last edited by L.J. Morelli; September 29th, 2017 at 08:59 PM.
L.J. Morelli is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony Alpha and NEX Camera Systems > Sony Alpha Mirrorless and DSLR

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:43 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network