transfer back to Prof.Disk - Page 2 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony ENG / EFP Shoulder Mounts

Sony ENG / EFP Shoulder Mounts
Sony PDW-F800, PDW-700, PDW-850, PXW-X500 (XDCAM HD) and PMW-400, PMW-320 (XDCAM EX).


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 7th, 2007, 03:08 AM   #16
Major Player
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oxfordshire, UK
Posts: 425
How were the MXF files created - were they originals from the camera or created in another edit app etc?
Paul Gale is offline   Reply With Quote
Old December 7th, 2007, 03:17 AM   #17
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Germany
Posts: 565
the files have been rendered by Vegas8 in the correct (same) format.

(Sony MXF, HQ etc.)

I remember trying the "desktop copy" some weeks ago - the only difference was that today I used NTSC setting (60i, the original material was 60i too) and a fresh disk instead of a used one adding the files.

ULi
Uli Mors is offline   Reply With Quote
Old December 7th, 2007, 03:57 AM   #18
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Germany
Posts: 565
here is what I found - I couldnt get it working by desktop copy.

But I looked closer to the pdz1 software (that I am usually not using) and found "TOOLS -> FAM CLIP COPY", there you can select several mxf files to copy to disk at the same time.

...problem solved...

ULi
Uli Mors is offline   Reply With Quote
Old December 7th, 2007, 08:10 AM   #19
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ottawa, Canada
Posts: 179
I tried to drag and drop clips to the clip folder and it would only work if I named the files to match what was already on disk. (Example C0055.mxf)

A file named :untitledsequence.mxf" wouldn't work, but all I had to do was change the name to "C0055.mxf" and it went perfectly.

Peter
Peter Newsom is offline   Reply With Quote
Old December 7th, 2007, 08:43 AM   #20
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Germany
Posts: 565
THAT sounds right...

If I use PDZ Software, files are renamed to C.... as well!

Looks like this was the problem - IŽll have a try in a minute...

ULI
Uli Mors is offline   Reply With Quote
Old December 7th, 2007, 09:09 AM   #21
Major Player
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oxfordshire, UK
Posts: 425
I wonder if the sending device has to update the XML files that are held on the disc along with the clips?

Surely Sony must have some documentation on this process?
Paul Gale is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2007, 03:07 AM   #22
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Germany
Posts: 565
the cam generates the proxies itself.

Regards

ULI
Uli Mors is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2007, 05:16 AM   #23
Trustee
 
Join Date: Dec 2003
Location: Malvern UK
Posts: 1,931
Try copying one clip to see if that works. Sometimes I have had issues when trying to copy multiple clips at once.
Simon Wyndham is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 06:02 AM   #24
Trustee
 
Join Date: Aug 2006
Location: London UK
Posts: 1,939
how can i backup my ex1 cards to my prof discs using a mac and my f350?
__________________
Philip Bloom
Cinematographer, Director, Filmmaker www.philipbloom.net
Phil Bloom is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 12:26 PM   #25
Trustee
 
Join Date: Dec 2003
Location: Malvern UK
Posts: 1,931
Phil, that's a good question!

Hideously I think that the only solution until they get U1 writing sorted with a 1920x1080 MXF wrapper is to individually render out MXF's from FCP to export back to the 350.

In other words, at the moment there is no decent solution to the problem.
Simon Wyndham is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 12:39 PM   #26
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bracknell, Berkshire, UK
Posts: 4,957
Simon you are correct, there is currently no way other than via FCP to create MXF's.

However, if you shoot SP mode the conversion is very quick, similar to the speed of the PC transfer software MP4 to MXF conversion.

I hope Sony add a simple one click transfer to Pro-Disc option for the Mac.
__________________
Alister Chapman, Film-Maker/Stormchaser http://www.xdcam-user.com/alisters-blog/ My XDCAM site and blog. http://www.hurricane-rig.com
Alister Chapman is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 12:48 PM   #27
Trustee
 
Join Date: Dec 2003
Location: Malvern UK
Posts: 1,931
Quote:
Originally Posted by Alister Chapman View Post
I hope Sony add a simple one click transfer to Pro-Disc option for the Mac.
They need to, and they need to do it fast. This latest version of the transfer software was supposed to bring it in line with the PC version. Quite frankly it hasn't.
Simon Wyndham is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 01:06 PM   #28
Wrangler
 
Join Date: Oct 2003
Location: DFW area, TX
Posts: 6,108
Images: 1
Quote:
Originally Posted by Simon Wyndham View Post
They need to, and they need to do it fast. This latest version of the transfer software was supposed to bring it in line with the PC version. Quite frankly it hasn't.
Agreed, I was hoping to be able to create a clip list in this version and save it to disc. This version will only read them if they exist on the disc, allowing you to create sub clips out of the clip list.

Another feature I had requested didn't get in either. Maybe next time.

Something else that needs to happen fast... a Leopard compatible ProDisc driver.

-gb-
Greg Boston is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 01:12 PM   #29
Trustee
 
Join Date: Dec 2003
Location: Malvern UK
Posts: 1,931
Quote:
Originally Posted by Greg Boston View Post
Something else that needs to happen fast... a Leopard compatible ProDisc driver.
-gb-
Yes, this is a must. In fact Leopard is working superbly for me at the moment without issue. But the only thing that is keeping a bootable Tiger partition on my machine is the need to be able to copy files back to the disc.
Simon Wyndham is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 05:15 PM   #30
Trustee
 
Join Date: Aug 2006
Location: London UK
Posts: 1,939
Quote:
Originally Posted by Simon Wyndham View Post
Yes, this is a must. In fact Leopard is working superbly for me at the moment without issue. But the only thing that is keeping a bootable Tiger partition on my machine is the need to be able to copy files back to the disc.
Simon, can you not copy files back to the disc in Leopard? I don't have a problem. I can export out of FCP no problem, it's just the disc isn't mounted in the finder and the disc name is all corrupt.

It would be nice to just dump the ex1 files onto the discs with drag and drop! Can't see that happening!
__________________
Philip Bloom
Cinematographer, Director, Filmmaker www.philipbloom.net
Phil Bloom is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony ENG / EFP Shoulder Mounts

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:40 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network