AVID - PLS HELP: Canīt export my sequence, cannot render, nothing.... at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony ENG / EFP Shoulder Mounts

Sony ENG / EFP Shoulder Mounts
Sony PDW-F800, PDW-700, PDW-850, PXW-X500 (XDCAM HD) and PMW-400, PMW-320 (XDCAM EX).


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 22nd, 2007, 12:41 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Innsbruck, Austria
Posts: 134
AVID - PLS HELP: Canīt export my sequence, cannot render, nothing....

I do have a very strange issue at the moment concerning XDCAM HD export to WMV/Quicktime or whatever on my Avid machine. Canīt export anything and I canīt even do a mixdown of the sequence:-(
This happens on my laptop as well as on my workstation. Is it a bug in the software?

The problem seems to be the effects. As soon as I delete the effects from the Video track, playout/export is not a problem at all. But as soon as I have effects running, thereīs no way to get it out of the machine (neither wmv, nor quicktime, no mixdown-> nothing). I have started a new project, brought in my material and sequence and had the same troubles again. Exactly the same error code:

"FatalAbort Assertion failed: _imageDim.height > sampleDim.height, file \coresw\MacPlayers\Devices\ConvToUncomp.c, line 450".

Really strange. Itīs not possible to export back to xdcam, to mixdown - nothing.

To me it seems like a bug somewhere in the software. What do you think?
--------------
ps. my workflow was. proxy import, edit and batch import the hi-res data. everything fine up to the point of colour correction/effects or whatever
Emanuel Altenburger is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2007, 02:49 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: San Mateo, CA
Posts: 3,840
I'm not familiar with the XDCAM workflow, but plenty of people on the Avid forum are.

www.avid.com
Richard Alvarez is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2007, 04:11 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Innsbruck, Austria
Posts: 134
cheers,

I posted the message on the avid forum as well.

Thanks,
Emanuel
Emanuel Altenburger is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2007, 08:18 PM   #4
Telecam Films
 
Join Date: Apr 2006
Location: Washington DC
Posts: 723
Emanuel,

I am seeing this too but when using 30p material which is not officially supported. What frame rate material are you editing with? Also, are you using WM templates for SD or HD and what is your project set for HD or SD output?

Thierry.
__________________
Thierry Humeau, DoP
Télécam Films
www.telecamfilms.com
Thierry Humeau is offline   Reply With Quote
Old May 23rd, 2007, 02:02 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Innsbruck, Austria
Posts: 134
Hi Thierry,

thanks for your reply.
The material was shot in 25p, Avid project is set to 1080/25. But the problem is not only the export. I canīt even render the sequence. As soon as I drag an effect onto my video track, rendering, export, writeback isnīt possible any more. It shows this error message. Still I have tried out a 24p sequence which worked nicely, but .... there werenīt any effects on the track. just transitions. So transitions seem to work somehow ....
As soon as I remove effects, writeback is possible. So I guess the problem has to be somewhere in the rendering process?!? As long as I just edit thereīs no problem. But as soon as I put effects on, it doesnīt work.

My new workstation will be hopefully arriving soon, .... but still - as Iīve tried this out on my old workstation and on my laptop this problem might still be there on the new workstation.

Thanks so much for your help,
Emanuel
Emanuel Altenburger is offline   Reply With Quote
Old May 24th, 2007, 02:22 AM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2005
Location: Brussels - Belgium
Posts: 36
I'd try a videomixdown, replace all your videotracks with the mixdown.
If you can't create the mixdown: big problem!

oops, sorry just reread your message, so no mixdowning.

Sometimes breaking the sequence into shorter pieces helps, or throwing away all rendered video effects, or doing a videomixdown prior to the effects, ...
Frank Feijen is offline   Reply With Quote
Old June 6th, 2007, 12:00 AM   #7
Contributor
 
Join Date: Jul 2005
Location: Sydney Australia
Posts: 868
Emanuel - being mPEG2 I'm not sure if it's like HDV or not. In Avid with HDV you have to export to program stream before you can export the sequence to tape or disc. Worth a try.

http://www.avid.com/onlineSupport/su...ontentID=10596
John Mitchell is offline   Reply With Quote
Old June 6th, 2007, 01:57 AM   #8
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Innsbruck, Austria
Posts: 134
John and Frank,

thanks very much for your help. Iīll try that all out and will let you know how it worked out. Thanks so much meanwhile
Emanuel Altenburger is offline   Reply With Quote
Old June 7th, 2007, 09:15 AM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Innsbruck, Austria
Posts: 134
just a quick update

No success so far. No idea what to do. Problem is still there on the new machine. There seems to be a bug in the software somewhere. Unfortunately. Iīm absolutely stuck!
Emanuel Altenburger is offline   Reply With Quote
Old June 7th, 2007, 11:12 AM   #10
Major Player
 
Join Date: Oct 2006
Location: Albuquerque, New Mexico
Posts: 292
You should really pursue this in the Avid Xpress Pro forum (MAC or PC?) to find a solution. Give them all your system specs, computer, etc. and the error message. Provide a detailed explanation of the workflow.

Also look through the knowledge base for the error. It may take a while to do a complete search. http://www.avid.com/onlinesupport/

It seems to me that there is some kind of mismatch in the format size. NTSC vs PAL or 4:3 vs 16:9. Hard to say. Maybe you picked the wrong type project when started the batch import.
Bob Willis is offline   Reply With Quote
Old June 18th, 2007, 07:13 PM   #11
Regular Crew
 
Join Date: May 2005
Location: Jakarta, Indonesia
Posts: 103
i've seen the same thing.
this is a major avid bug.
cannot render if using any XDCAM HD material.

current workaround is to transcode all material into DNxHD, then u can render/export etc.

another bug is:
avid wont recognise 25P XDCAM. Avid will recognise it as 50i (interlaced)!
this will present problems in some effects such as timewarp, pan and scan, resize, etc.
So basically, right now 25P project setting cannot be used as it will mismatch with the 50i recognised material.

:(
Hornady Setiawan is offline   Reply With Quote
Old June 19th, 2007, 03:59 PM   #12
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Innsbruck, Austria
Posts: 134
Also the transcode didnīt work for me. It worked for a very short sequence, but more than 3 minutes and Iīll have the same thing again:-(
Avid said that there might be a CPR soon, or maybe there might not be one soon. They just donīt know. Not very useful news unfortunately.

As I tend to shoot everything progressive, this is a terrible situation for me now.
Emanuel Altenburger is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2007, 07:25 AM   #13
Telecam Films
 
Join Date: Apr 2006
Location: Washington DC
Posts: 723
There is a CPR in the works, probably available end of July. Hopefully, it will address these issues and others....

Thierry.
__________________
Thierry Humeau, DoP
Télécam Films
www.telecamfilms.com
Thierry Humeau is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2007, 08:02 AM   #14
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Innsbruck, Austria
Posts: 134
Thierry,

thanks a lot for that info. We will just have to wait and see:-(
As I said in my previous post, transcoding to dnx is also not possible. It gives me the same error message.
Also interestingly, when I try to export "untouched" (no colour correction etc.) xdcam hd material from a sequence into wmv it sometimes works. When I try to do the same with Quicktime or H.264 it doesnīt work and it shows me the same error code again.
Emanuel Altenburger is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony ENG / EFP Shoulder Mounts

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:31 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network