Changing Mic Level in camera on the A1U at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-A1 and HDR-HC Series

Sony HVR-A1 and HDR-HC Series
Sony's latest single-CMOS additions to their HDV camcorder line.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 20th, 2006, 03:02 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Dec 2004
Location: Santa Barbara, CA
Posts: 15
Changing Mic Level in camera on the A1U

Hi All,

I am playing around with my A1U, and yesterday I received the Sennheiser EW 100 ENG G2, wireless system. I attached the receiver to the camera and also transmitter to the mic, which was about 20 feet away. I set the two units up much like the tutorial from http://dvestore.com/theatre/index.html While I was listening and doing some fine tuning, I was picking up sound, from my pen tapping the table 20 feet away, from the mic. The db level of the mic was set at -20 and -10. I tried to access the Mic Level within the A1U, but for some reason, I was not able to do this.

Any of you who can help me with this?
Much appreciated.

Peace,

Jarle
__________________
Jarle Jorgensen
http://jarlejorg.foto.no

Last edited by Jarle Jorgensen; June 20th, 2006 at 07:29 PM.
Jarle Jorgensen is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2006, 08:27 PM   #2
Trustee
 
Join Date: Mar 2005
Location: Coronado Island
Posts: 1,452
If you go into the on screen menu settings you will find an audio setting with the choice of "manual" or "auto". If memory serves me correctly, you can even set the two XLR channels individually. When audio is set to "manual" you can then adjust the audio level. If it is set to "auto", you cannot adjust levels.
Robert Young is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2006, 08:44 PM   #3
New Boot
 
Join Date: Dec 2004
Location: Santa Barbara, CA
Posts: 15
Hi Rob,

Thanks Rob, but for some reason, I am not able to do what you are saying, with regards to the "Mic Level". I enter the Menu, then to Standard Set, then to Mic Level (says Auto, and I can not click on here), I am not able to alter anything in here. I am able to alter the XLR level outputs that you were talking about.

Find this very strange.

Jarle
__________________
Jarle Jorgensen
http://jarlejorg.foto.no
Jarle Jorgensen is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2006, 10:57 PM   #4
New Boot
 
Join Date: May 2006
Location: Westmoreland, New Hampshire
Posts: 20
Try looking at "XLR Set" under the "Standard Set" menu. When the XLR adapter is plugged into the hot shoe, I think this becomes the place to activate the audio controls. In XLR Set you can select "manual" and then adjust controls when you are using the adaptor. Just checked the manual for the camera. Seems that's how it works.

Bill
Bill Slammon is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2006, 11:04 PM   #5
New Boot
 
Join Date: Dec 2004
Location: Santa Barbara, CA
Posts: 15
Bill,

Thanks, I will try that out.

Jarle
__________________
Jarle Jorgensen
http://jarlejorg.foto.no
Jarle Jorgensen is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-A1 and HDR-HC Series

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:32 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network