Sony FX7 External Recording at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-V1 / HDR-FX7

Sony HVR-V1 / HDR-FX7
Pro and consumer versions of this Sony 3-CMOS HDV camcorder.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 18th, 2011, 08:22 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Jul 2006
Location: Baltimore, MD, USA
Posts: 11
Sony FX7 External Recording

My Sony FX7 recently began to throw the C:32:11 tape path error code. Will switching over to an external recording platform like the MRC1K let me bypass this error or will the camera still try to access the tape as well and throw the error, therefore blocking me from recording at all?

I plan to just record digitally with the camera from now and stop using tapes, but I guess I need to know if I have to fix the C:32:11 error first by sending it off to Sony (which is $$$). If I can just switch over to an external without fixing it though, I'd appreciate knowing.

Anyone familiar with this?
Jeff Goss is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2011, 10:57 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ontario, California
Posts: 307
Re: Sony FX7 External Recording

As long as your firewire port is working properly and than yes you can record using the MRC1.
Rickey Brillantes is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2011, 01:42 PM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Re: Sony FX7 External Recording

Just note that you will need to use the record buttons on the MRC, not the cam, because you won't have a tape inserted.
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2011, 02:38 PM   #4
New Boot
 
Join Date: Jul 2006
Location: Baltimore, MD, USA
Posts: 11
Re: Sony FX7 External Recording

Thanks to both of you. I'll try this out asap!
Jeff Goss is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2011, 02:45 PM   #5
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Re: Sony FX7 External Recording

Also note there's no way to shut off that annoying flashing "no tape" icon.
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old April 28th, 2011, 04:58 PM   #6
New Boot
 
Join Date: Jul 2006
Location: Baltimore, MD, USA
Posts: 11
Re: Sony FX7 External Recording

I got the MRC1 hooked up to the FX7 now. Ilink cable plugged in. The mrc1 is powered up, and I have a menu that is reading the CF card properly, it's reading no file and 0:00:00 time, etc, meaning no files are written etc. No matter what options or settings I use on the MRC1 though, I can't get the thing to record from the camera.

Any suggestions or basic steps? I've gone through the manual on the MRC1 and it tells you everything except the basics of starting out.
Jeff Goss is offline   Reply With Quote
Old April 28th, 2011, 05:27 PM   #7
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Re: Sony FX7 External Recording

So I'm looking at my FX7 and MRC right now. On the FX7, is the upper right of the screen showing HDV OUT and the i.LINK icon?

On the MRC, are you sure you are pushing BOTH record buttons on the MRC, not on the cam? I just tried it on mine and it works fine.

If it doesn't work for you, I can only assume the error your cam is throwing is locking up the OS somehow. Can you check the FW output with your PC? Also, did you format the card in the MRC?

This is talked about on the bottom of page 10, although it is written in Sony-ese and it isn't clear that this is for when you are not using the tape/tape deck/rec button on the cam, only the MRC. And although it says CAM LINK must be OFF, this isn't true -- it works either way.
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old April 28th, 2011, 05:49 PM   #8
New Boot
 
Join Date: Jul 2006
Location: Baltimore, MD, USA
Posts: 11
Re: Sony FX7 External Recording

Wow I'm a complete idiot for not pushing both record buttons.... Thanks a bunch! I totally never would have thought to do that and I can't find it anywhere in the manual.

LOL Much appreciation to you!
Jeff Goss is offline   Reply With Quote
Old April 28th, 2011, 05:57 PM   #9
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Re: Sony FX7 External Recording

It's on Page 4:
Attached Thumbnails
Sony FX7 External Recording-mrc_rec.jpg  
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-V1 / HDR-FX7

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:49 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network