Sony RU Utility at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z5 / HDR-FX1000

Sony HVR-Z5 / HDR-FX1000
Pro and consumer versions of this Sony 3-CMOS HDV camcorder.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 1st, 2009, 04:31 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: Charlotte, NC
Posts: 425
Sony RU Utility

I always use the Sony Utility program to stitch my big files together. Today, for some reason it won't work. It keeps adding them as separate files and then I'm missing a frame of video and audio. Has this happened to anyone else? Any ideas?
Rob Morse is offline   Reply With Quote
Old December 1st, 2009, 05:47 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
What's changed on your PC since the last time it worked? You're sure it's exactly one frame because... and you're sure this is the long files that have been split by the MRU?
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old December 1st, 2009, 06:03 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: Charlotte, NC
Posts: 425
Nothing on my computer has changed. I tried it another PC just to be sure and it did the same thing. I don't know if it was one frame exactly but it left a gap. I recorded about an hour and it broke into 3 clips. Typically is fuses the clips to be one long clip and it's not doing that for some reason. I formatted it in the MRC-1, same as always. Also, itís 2 separate cards. The other card had about a Ĺ hour and should have fused to 1 file but it didnít. Strange.
Rob Morse is offline   Reply With Quote
Old December 1st, 2009, 06:09 PM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Something sounds fishy. Two separate cards would mean separate start and stop times, not a single file that the MRC broke up into multiple files. So that would never fuse properly, I don't think. I'm not aware that the RU Util is meant to fuse non-contiguous files -- I could be wrong.

Oh, wait, you meant that it's happening on two different cards, not that you are trying to fuse files from two different cards to one another, right?

The one hour file (you shot continuously without any stopping or pausing, yes?) broken into three does sound like the type of sub-files the unit creates. Did you check the timecode on each to verify exactly how many frames were missing? If none were actually missing, you could just string them together on a timeline.

Unless I'm misunderstanding something, and that's likely.

I guess I'd just do a clean install and see if that helps.
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old December 1st, 2009, 06:16 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: Charlotte, NC
Posts: 425
Adam, I shot a 1/2 hour continuous on one card, which gives me 2 files and a continuous hour on another, which gives me 3 files. I do the same thing all the time. Since it isn't the PC it has to be in the MRC-1 somehow.

What would I do a clean install of?
Rob Morse is offline   Reply With Quote
Old December 1st, 2009, 06:22 PM   #6
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
The RU Util software on your PC, I would think.

Have you tried an "ALL RESET" on the MRC?
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old December 1st, 2009, 06:38 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: Charlotte, NC
Posts: 425
The utility unit comes as an .EXE file. It runs itself and has no drivers. I guess I'll try the All Reset. I was hoping I could fix this one or at least find out what it is so it doesn't happen again. Thanks.
Rob Morse is offline   Reply With Quote
Old December 20th, 2009, 10:43 AM   #8
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: Charlotte, NC
Posts: 425
Just to complete this post, the "reset" on the MRC1 fixed the issue. I just put in some footage I shot a couple of weeks ago and it stitched the files together perfectly.
Rob Morse is offline   Reply With Quote
Old December 20th, 2009, 12:19 PM   #9
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Good to know.
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z5 / HDR-FX1000

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:57 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network