Record Time and Date Z5 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z5 / HDR-FX1000

Sony HVR-Z5 / HDR-FX1000
Pro and consumer versions of this Sony 3-CMOS HDV camcorder.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 8th, 2009, 02:58 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Sep 2004
Location: East Brunswick,NJ
Posts: 20
Record Time and Date Z5

I have the manual but it is not making it clear?
I am taping a deposition and I need to record the Time Stamp.
My secondary feed is going to an old monitor with a VHS tape (VCR) to back up my record?
I can't get the Z5 to display my Time Stamp on my output to the monitor?
Any suggestions?
Fred Todisco is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2009, 04:23 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Apr 2009
Location: Philly, PA
Posts: 790
It definitely does this. I'll be home shortly & find it in the manual (just got one last week for deps). I think it's in the "CAMERA SET" feature but I could be wrong. It's basically it's own feature (DATE/TIME RECORD).

I wasn't however able to burn it to DVD using composite outs. Got the video, no date/time. I had to get a firewire & that did work. Not sure you'll have any luck with the VHS.
David Barnett is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2009, 05:21 PM   #3
New Boot
 
Join Date: Sep 2004
Location: East Brunswick,NJ
Posts: 20
Record Date and Time Z5

Thanks but I checked my mini DV and I got it to record onto my Mini DV tape ok but I would like to get it to record onto the VHS though? I am using the regular RCA out of the cam into the monitor/VHS but it does not show up weird?
Thanks hay not to far from you I live by Rutgers I go down to Philly often.
Fred Todisco is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2009, 05:25 PM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
You've tried DATE REC (Page 94)? If it burns into the DV tape but doesn't go out the composite feed, maybe you can just dub the tape later...

Edit: I just messed around with a few of the settings. If you turn DATE REC ON, and DISP OUTPUT (Page 84) to V-OUT/PANEL or ALL OUTPUT, the date and time goes out via composite to an external monitor, so it should record. ALL OUTPUT adds component. But you would then need to edit which settings appear in the LCD and consequently the external monitor/VHS. Fortunately, it's easy to do so.
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2009, 05:33 PM   #5
New Boot
 
Join Date: Sep 2004
Location: East Brunswick,NJ
Posts: 20
Record Date and Time Z5

I know that I am trying to avoid that? But its looking more and more I would have to do that?

Thanks
Fred Todisco is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2009, 05:45 PM   #6
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
See my edit, above.
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2009, 05:58 PM   #7
New Boot
 
Join Date: Sep 2004
Location: East Brunswick,NJ
Posts: 20
Record Date and and Time Z5

Adam that worked Thanks

But How do I remove the Red Record from displaying ? Thanks
Fred Todisco is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2009, 06:14 PM   #8
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
I think you may be stuck there. Even with CAM DATA DSP set to OFF, you'll still have a few things showing up, I think.
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2009, 06:14 PM   #9
Major Player
 
Join Date: Apr 2009
Location: Philly, PA
Posts: 790
Try pressing the DATA CODE Button, I think it's goes away. Otherwise, Check the actual VHS copy. I think if I recall correctly it might be there while your recording (on the monitor), but not actually burn in to the tape or external.
David Barnett is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2009, 08:26 PM   #10
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Logical, but unfortunately not. DATA CODE is usually for playback only -- I couldn't get it to do anything while recording.


But DISPLAY/BATT INFO cycles through various modes, and you can get everything except the time, date and REC or STBY to disappear by cycling through the various options.

But no way to get rid of REC that I can find.

This puzzle has me intrigued... will have to play around more tonight....
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z5 / HDR-FX1000

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:09 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network