computer conection issue at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z5 / HDR-FX1000

Sony HVR-Z5 / HDR-FX1000
Pro and consumer versions of this Sony 3-CMOS HDV camcorder.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 16th, 2010, 02:04 PM   #1
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2005
Location: Saskatchewan
Posts: 3,004
computer conection issue

good afternoon,

Well so far all has been well with my new fx 1000.

However, my computer is not recognizing my camcorder!!!

I do not even hear the opbigatory beep as it connects to the computer.

No disc came with the camera so I assumed it was plug and play.

the instructions seem rather confusing actually. in hdv in the i linc on actually means off??


what Might I be missing?


Oh yea I use neo scene, but I am pretty sure it is a computer issue!!!

Dale
__________________
DATS ALL FOLKS
Dale W. Guthormsen
Dale Guthormsen is offline   Reply With Quote
Old January 16th, 2010, 02:06 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
This is almost always due to a mismatch in your NLE settings and your cam. The i.LINK icon in the VF only means the FW is active; if i.LINK CONV is off it will also read DV OUT rather than HDV OUT or HDV IN.

But yes, make sure if you have an HDV project set up in your editor, you have i.LINK CONV turned OFF (that's the default anyway).
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old January 16th, 2010, 08:45 PM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2005
Location: Saskatchewan
Posts: 3,004
Adam,

thanks,

I turned ilinc off and put it on auto, but also noted you must do this without the ilinc plugged into the camera.

all is well as it should be!


Dale
__________________
DATS ALL FOLKS
Dale W. Guthormsen
Dale Guthormsen is offline   Reply With Quote
Old January 17th, 2010, 01:01 AM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Actually, you should have VCR HDV/DV on HDV at all times. AUTO can sometimes be glitchy.
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 10:19 PM   #5
New Boot
 
Join Date: Jul 2009
Location: Boston, MA
Posts: 17
Z5U and HC62...

I have both Z5U and HC-62 and have trouble connecting them to my iMac...
I followed the instructions online and in the manual and from what I see in these and Apple's forums; all to no avail...

I am thinking that SnowLeopard may be the problem...

Can anyone concur? thoughts?
Steven Feinstein is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z5 / HDR-FX1000

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:55 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network