help!!can i get uncompress video out of z7 ? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z7 / HVR-S270

Sony HVR-Z7 / HVR-S270
Handheld and shoulder mount versions of this Sony 3-CMOS HDV camcorder.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 11th, 2008, 12:35 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Jun 2008
Location: Vietnam
Posts: 8
help!!can i get uncompress video out of z7 ?

i currently own the z7.everything work fine but th enext coming project i need to do a bit of keying.so i wonder can i get uncompress signal(4:2:2) come out of z7 through hdmi or component for better keying work ?
Danny Nguyen is offline   Reply With Quote
Old July 11th, 2008, 01:57 AM   #2
Major Player
 
Join Date: May 2008
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 588
Hi Danny - you can't. Z7 is MPEG-2, giving you a 4:2:0 color space in HDV.
__________________
Over 28 years watching TV
John Knight is offline   Reply With Quote
Old July 11th, 2008, 02:13 AM   #3
New Boot
 
Join Date: Jun 2008
Location: Vietnam
Posts: 8
hmm so it will same with v1 ?
Danny Nguyen is offline   Reply With Quote
Old July 11th, 2008, 02:54 AM   #4
Major Player
 
Join Date: May 2008
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 588
Same with any HDV camera.
__________________
Over 28 years watching TV
John Knight is offline   Reply With Quote
Old July 11th, 2008, 02:59 AM   #5
New Boot
 
Join Date: Jun 2008
Location: Vietnam
Posts: 8
so i tmean all the ingal com though hdmi and componet is after the hdv compression....
Danny Nguyen is offline   Reply With Quote
Old July 11th, 2008, 03:30 AM   #6
Inner Circle
 
Join Date: Apr 2006
Location: Wales
Posts: 2,130
I'm sure you can get uncompressed from the HDMI, look at products from Convergent Designs. The Flash XDR hooks up to the HDSDI and they do a HDMI to HDSDI converter I think. Also, does their XDR Nano take feed from HDMI?
Steve
Steve Phillipps is offline   Reply With Quote
Old July 11th, 2008, 04:46 AM   #7
New Boot
 
Join Date: Jun 2008
Location: kragujevac, serbia
Posts: 19
answer

Quote:
Originally Posted by Danny Nguyen View Post
i currently own the z7.everything work fine but th enext coming project i need to do a bit of keying.so i wonder can i get uncompress signal(4:2:2) come out of z7 through hdmi or component for better keying work ?
Off course U can get uncompressed out. Everything that comes out from cameras lens, without being recorded on tape is 4:2:2 great quality signal.

I have tried to capture full HD via HDMI on my DECLINK intensity card, and it works just fine. Picture quality is perfect, and very usable.......

So, U can get a great key results......
Slobodan Milivojevic Bobansky is offline   Reply With Quote
Old July 11th, 2008, 08:59 AM   #8
Major Player
 
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto
Posts: 539
Yes. The key component being that you have to be capturing the signal live and via HDMI (not firewire).

If you have already recorded to tape, then you've already chosen to compress the signal using MPEG-2.

The Convergent products will be great if you want to capture live into a higher quality codec and preserving 4:2:2. Both will require HDMI to HD-SDI converters, and only the XDR allows you to record uncompressed. The Blackmagic products work fine too, you just need to be near a PC. And the Matrox MX02 will be great, so long as you have a MacBook Pro or Mac Pro, though the MacBook Pro may not have the hardware requirements to record uncompressed. You may need to choose another high quality codec.

Myself I wouldn't even both recording uncompressed. There's many high quality 4:2:2 codecs that are pretty close to uncompressed, such that visually I don't think many could tell the difference. I know I probably couldn't tell the difference between a 100mbps MPEG-2 recording at 4:2:2 compared to a completely uncompressed signal.
Craig Irving is offline   Reply With Quote
Old July 11th, 2008, 04:07 PM   #9
Major Player
 
Join Date: May 2008
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 588
Quote:
Originally Posted by Craig Irving View Post
Yes. The key component being that you have to be capturing the signal live and via HDMI (not firewire).
I did not know this! I learn something new every year.... (some years)
__________________
Over 28 years watching TV
John Knight is offline   Reply With Quote
Old July 12th, 2008, 06:58 AM   #10
New Boot
 
Join Date: Jun 2008
Location: Vietnam
Posts: 8
i did try to capture from z7 to my mac pro thought hdmi and componen.the footage look to gainy event i got gain set to -6.and it seem like it go through hdv compression.i will try to test again with both shooting to tape and to computer and try to c the different between them 2.
Danny Nguyen is offline   Reply With Quote
Old July 12th, 2008, 07:44 AM   #11
Major Player
 
Join Date: Dec 2007
Location: London
Posts: 222
Quote:
Originally Posted by Danny Nguyen View Post
i currently own the z7.everything work fine but th enext coming project i need to do a bit of keying.so i wonder can i get uncompress signal(4:2:2) come out of z7 through hdmi or component for better keying work ?
Danny, there is a large thread on the Sony V1 and Canon HV30 forums on people who are recording uncompressed live from the hdmi port to intensity cards on PCs, or through the magma box into laptops with raid arrays. Sorry i cant supply thread but search on MAGMA or INTENSITY CARD. According to them the difference between uncompressed and HDV is significant BUT i dont know what the difference in image quality will be by the time you create a standard definition DVD. Cheers.
Sherif Choudhry is offline   Reply With Quote
Old July 12th, 2008, 07:46 AM   #12
Major Player
 
Join Date: Dec 2007
Location: London
Posts: 222
Quote:
Originally Posted by Danny Nguyen View Post
i did try to capture from z7 to my mac pro thought hdmi and componen.the footage look to gainy event i got gain set to -6.and it seem like it go through hdv compression.i will try to test again with both shooting to tape and to computer and try to c the different between them 2.
My understanding is that You have to capture the footage LIVE thru the hdmi, NOT AFTER you have already recorded to tape or card. Once its on tape it is already HDV compressed. Anyone on the forum recording uncompressed?
Sherif Choudhry is offline   Reply With Quote
Old July 12th, 2008, 11:01 AM   #13
New Boot
 
Join Date: Jun 2008
Location: Vietnam
Posts: 8
what i did was i conect my camera to my macpro with hdmi cable then go to log and capture in fcp and use capture now to capture what ever come out from z7 !!is it live capture ?
Danny Nguyen is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z7 / HVR-S270

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:35 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network