Please, help, urgent, iris button not working at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z7 / HVR-S270

Sony HVR-Z7 / HVR-S270
Handheld and shoulder mount versions of this Sony 3-CMOS HDV camcorder.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 15th, 2012, 02:30 AM   #1
Tourist
 
Join Date: Dec 2011
Location: Mexico DF
Posts: 2
Please, help, urgent, iris button not working

Hi everyone, this is my first thread here i'm Rene from México city and ill be glad to help anyone if i can.

Guys, my Z7u has a problem with lens buttons, they are not responding, auto/manual iris button is not working any more, and digital extender is not working any more, i know very well is not configuration because it was working and just 1 second later they were not working any more :(,

Buttons are correctly assigned at assign button menu.
I have been using a Nikon adapter, so some times i take original lens off to put lens adapter, maybe this is the problem. because i must to take original lens out and put it back again some times.

I don't know, but please guys i need to use my camera these days and I CANT WORK with out manual iris mode. please!!!
Rene Martinez Gonzalez is offline   Reply With Quote
Old January 15th, 2012, 12:05 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Re: Please, help, urgent, iris button not working

Sounds like a bad main board. One of my Z5s is at Sony right now for the same problem.

Try a hard reset. If that doesn't work, it could be the board. Or it could be something minor like the Auto/Man switch or the internal cable from the switch to the main board.

But even if it is simple, it's likely to be expensive to fix.

But really these are all guesses because we aren't camera techs and don't have the cam in front of us and can't possibly really know for sure.
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old January 15th, 2012, 01:05 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Apr 2008
Location: Gloucester UK
Posts: 219
Re: Please, help, urgent, iris button not working

I'd agree with Adam - when I first got my Z7e I took the lens off and was using it with a Nikon adapter, and afterwards the buttons on the lens didn't work. I phoned the company I bought it from and they suggested pressing the reset button which did cure the problem.
Matt Bigwood is offline   Reply With Quote
Old January 15th, 2012, 02:00 PM   #4
Tourist
 
Join Date: Dec 2011
Location: Mexico DF
Posts: 2
Re: Please, help, urgent, iris button not working

I've done that (reset) but i mean, a simple reset like press that button at the top of them camera but i dont know how to make a "hard reset" please guys, tell me how to do that.

And yeah i used that Nikon adapter and after that this problems are present :( i know eventually i should to take it to sony's service but i want to try everything i can before they open my camera.

thx and ill be watching your answers.
Rene Martinez Gonzalez is offline   Reply With Quote
Old January 25th, 2012, 02:55 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kansas City (NJ/NYC transplant)
Posts: 81
Re: Please, help, urgent, iris button not working

My digital extender stopped working when I switched from 60i to 30p/24p. Switch it back to 60i and see if this fixes the digital extender.

Make sure your external ring (the one that switches focus from manual to auto) isn't partially engaged. if it's partially engaged, the camera won't know what mode the focus is in. This may also affect the iris. Make sure the lens is set for manual mode - slide the outer lens ring out and in a few times in case it's partially engaged.

Scott




Quote:
Originally Posted by Rene Martinez Gonzalez View Post
Hi everyone, this is my first thread here i'm Rene from México city and ill be glad to help anyone if i can.

Guys, my Z7u has a problem with lens buttons, they are not responding, auto/manual iris button is not working any more, and digital extender is not working any more, i know very well is not configuration because it was working and just 1 second later they were not working any more :(,

Buttons are correctly assigned at assign button menu.
I have been using a Nikon adapter, so some times i take original lens off to put lens adapter, maybe this is the problem. because i must to take original lens out and put it back again some times.

I don't know, but please guys i need to use my camera these days and I CANT WORK with out manual iris mode. please!!!
Scott Caplan is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z7 / HVR-S270

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:33 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network