please post your adapter results at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony Alpha and NEX Camera Systems > Sony NEX-EA50 (all variants)

Sony NEX-EA50 (all variants)
Including NEX-EA50UH / EA50EH / EA50H / EA50UK / EA50EK / EA50K


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 4th, 2013, 11:24 AM   #1
Trustee
 
Join Date: Oct 2002
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,682
please post your adapter results

I am having trouble with my EA-50 and lens adapters. I have had intermittent problems with the Metabones MarK II adapter. I have a Sony LA-EA2 that only works on AC power and not battery power.

These problems seem to be related to MY EA-50 and not the adapters. I have contacted Sony to inquire about the power issue and am waiting for a reply. I have done extensive testing with the help of Metabones on their adapter. It seems to be my camera body.

Would everyone please post their own results with lens adapters to assist me in my testing. I am still trying to find out if this problem is inherent in the EA-50 or if mine is a unique case?

Steve
__________________
www.CorporateShow.com
Been at this so long I'm rounding my years of experience down...not up!
Steven Digges is offline   Reply With Quote
Old April 9th, 2013, 10:25 PM   #2
New Boot
 
Join Date: Dec 2012
Location: Long Island, NY
Posts: 17
Re: please post your adapter results

Steven,

As I mentioned earlier, I'm using the Metabones adapter with no issues yet.

I've used it with several lenses and they all seem to work fine.

Hope this helps, if you have a specific question or test I can do, let me know

Ed
Ed Betz is offline   Reply With Quote
Old April 10th, 2013, 12:01 AM   #3
Trustee
 
Join Date: Oct 2002
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,682
Re: please post your adapter results

Hey Ed,

I am glad your still around. It was your Christmas videos you shot with the Metabones that inspired me to try it. I have tried two of them now and both have the same issues. My glass is in great condition and it is all Canon "L" series but it is a little old. I bought most of my lenses between 1993 and 2000. Are any of your lenses from that era?

Does your glass work in Green Mode and Advanced Mode?

Thank You,

Steve
__________________
www.CorporateShow.com
Been at this so long I'm rounding my years of experience down...not up!
Steven Digges is offline   Reply With Quote
Old April 27th, 2013, 03:23 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2013
Location: Duisburg
Posts: 93
Re: please post your adapter results

Hi,

I'm using the Metabones Smart II with different glass with success.
Despite AF (no AF with my lenses), the adapter works quite good without any problems.

I use my old Tokina 28-70/2,8 ATX-Pro, Canon EF50/1,8 (Version1), Canon 80-200/2,8L (black Version) and the Tokina 17/2,8 ATX-Pro.

With the Tokinas I had to "calibrate" the adapter.
Metabones® - Lens Registration required for non-Canon branded lenses

If you need any help, just ask but it seems that your EA50 is the problem...
Erik Wittbusch is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony Alpha and NEX Camera Systems > Sony NEX-EA50 (all variants)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:39 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network