Bizarre...Time Code quit working...both cameras at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony Alpha and NEX Camera Systems > Sony NEX-EA50 (all variants)

Sony NEX-EA50 (all variants)
Including NEX-EA50UH / EA50EH / EA50H / EA50UK / EA50EK / EA50K


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 9th, 2015, 03:40 PM   #1
Trustee
 
Join Date: Oct 2002
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,682
Bizarre...Time Code quit working...both cameras

Bizarre time code problemÖ.Time code stopped rolling on both of my EA50s at the same time! They record and everything seems fine but all I have on my viewfinder is a string of zeros that does not change. User Bit works but not traditional Rec Run code I always use. My original EA50U did this once before when it was very new. I had to do a factory reset and since then it worked fine. But now that both cameras are doing it at the same time it blows me away. Now I am wondering if it is something I did but I donít know what that would be? A couple of weeks ago I did an out of state shoot. That is when I noticed it, when I was in Arkansas. Did I go through a time warp or fly into a hot nuclear zone? I donít know? I do not know if the travel had anything to do with it or not. I keep GPS turned off and auto zone turned off. I went through both cameras and changed everything that has to do with time and GPS and then set it back. I donít know if those things are even linked to the time code generator or not but I tried with no luck.

I would really like to avoid hitting the reset button and losing all of my settings on two cameras. Ideas anyone?

Steve
__________________
www.CorporateShow.com
Been at this so long I'm rounding my years of experience down...not up!
Steven Digges is offline   Reply With Quote
Old June 10th, 2015, 01:16 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2013
Location: Honolulu, Hawaii
Posts: 53
Re: Bizarre...Time Code quit working...both cameras

What is your setup? Are you recording to SD and/or FMU?
Steve Bobilin is offline   Reply With Quote
Old June 10th, 2015, 10:09 AM   #3
Trustee
 
Join Date: Oct 2002
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,682
Re: Bizarre...Time Code quit working...both cameras

Just the same 32 gig san disk cards I always use. No FMU.

Steve
__________________
www.CorporateShow.com
Been at this so long I'm rounding my years of experience down...not up!
Steven Digges is offline   Reply With Quote
Old June 10th, 2015, 01:08 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Dec 2006
Location: Tallahassee, Florida
Posts: 326
Re: Bizarre...Time Code quit working...both cameras

Steven:
I think you are looking at user bits (U-Bit) instead of timecode. There is a t TC/U-bit toggle on top of the camera with the transport controls.
__________________
www.leebergermedia.com
Lee Berger is offline   Reply With Quote
Old June 10th, 2015, 02:49 PM   #5
Trustee
 
Join Date: Oct 2002
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,682
Re: Bizarre...Time Code quit working...both cameras

Thanks Lee, that was it! I own two of them, I thought I knew every menu item and every button. Now I have a red face because I don't use UB so I have never used that button. It was a dark reception and I was pushing things in the dark. When both cameras started doing it I suspected user error but kept trying to fix it in the menu settings. Now I know. A dedicated button for TC/UB? Go figure....

Steve
__________________
www.CorporateShow.com
Been at this so long I'm rounding my years of experience down...not up!
Steven Digges is offline   Reply With Quote
Old June 10th, 2015, 04:31 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Dec 2006
Location: Tallahassee, Florida
Posts: 326
Re: Bizarre...Time Code quit working...both cameras

It's fresh on my mind because I inadvertently pressed that button last week.
__________________
www.leebergermedia.com
Lee Berger is offline   Reply With Quote
Old June 10th, 2015, 08:07 PM   #7
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Re: Bizarre...Time Code quit working...both cameras

Good call, Lee. This is almost always the reason when someone thinks TC has stopped working on Sony cams. Telltale sign is that the colons (:) disappear.
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."
Adam Gold is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony Alpha and NEX Camera Systems > Sony NEX-EA50 (all variants)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:13 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network