EX1 & final cut - Page 2 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Sony XDCAM EX Pro Handhelds
Sony PMW-300, PXW-X200, PXW-X180 (back to EX3 & EX1) recording to SxS flash memory.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 28th, 2008, 10:57 AM   #16
Trustee
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bristol UK
Posts: 1,271
Ok the footage is in FCP but the aspect ratio isall wrong,i recorded in 1080/50 hq but it's appearing as being stretched fromm 1900 to 2600 pixels.
When the footage is just played on the mac,it's correct,it'sonly wrong when in FCP.

Thanks,Paul.
__________________
Round 2
Panasonic HC-X1, Vinten PB, Sennheiser G3 bits. Vegas pro 14 on i7,AMD Radeon RX480 8GB.
Paul Kellett is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2008, 11:24 AM   #17
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2004
Location: Brooklyn, NY, USA
Posts: 3,780
You must use the appropriate Easy Setup for EX 1080/50i in FCP.

Quote:
Originally Posted by Paul Kellett View Post
Ok the footage is in FCP but the aspect ratio isall wrong,i recorded in 1080/50 hq but it's appearing as being stretched fromm 1900 to 2600 pixels.
When the footage is just played on the mac,it's correct,it'sonly wrong when in FCP.

Thanks,Paul.
Craig Seeman is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2008, 11:28 AM   #18
Trustee
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bristol UK
Posts: 1,271
Thanks Craig,the client is watching this thread on this forum so hopefully he can sort it,i don't know my way around a mac at all.
Thanks,Paul.
__________________
Round 2
Panasonic HC-X1, Vinten PB, Sennheiser G3 bits. Vegas pro 14 on i7,AMD Radeon RX480 8GB.
Paul Kellett is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2008, 01:25 PM   #19
Trustee
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bristol UK
Posts: 1,271
No good,still having problems.
Cannot get FCP to work with EX1 files.
Surely it's got to something simple,so many people using FCP an EX1.

Paul.
__________________
Round 2
Panasonic HC-X1, Vinten PB, Sennheiser G3 bits. Vegas pro 14 on i7,AMD Radeon RX480 8GB.
Paul Kellett is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2008, 01:40 PM   #20
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2004
Location: Brooklyn, NY, USA
Posts: 3,780
Hard to know what's going on unless you provide step by step. Make sure you're choosing XDCAM EX 1080i50 and NOT XDCAM HD 1080i50

Close FCP and open a source MOV wrapped file in Quicktime. Use Quicktime Window/Show Movie Inspector and it should show the file as 1920x1080 (1888x1062) next to Format. You should also see Normal Size and Current Size and 1920x1080.
Craig Seeman is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2008, 01:44 PM   #21
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2004
Location: Brooklyn, NY, USA
Posts: 3,780
I'm in NTSC land but this QT Inspector should show you what the file pixel dimensions should be.
Attached Images
 
Craig Seeman is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2008, 01:52 PM   #22
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2004
Location: Brooklyn, NY, USA
Posts: 3,780
FCP Easy Setup XDCAM EX (NOT HD)
Attached Thumbnails
EX1 & final cut-fcpeasysetup.jpg  
Craig Seeman is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2008, 03:08 PM   #23
Trustee
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bristol UK
Posts: 1,271
Thanks guys.
All this is alien to me because i'm a pc user,however,i've told the client about this forum and he's watching it,this thread in particular,so hopefully he can understand it a bit more.He has joined DVINFO today but cannot post for 1 day for some reason,hopefully he'll be on here soon asking questions.
Many thanks for all your help.
Paul.
__________________
Round 2
Panasonic HC-X1, Vinten PB, Sennheiser G3 bits. Vegas pro 14 on i7,AMD Radeon RX480 8GB.
Paul Kellett is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2008, 03:16 PM   #24
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2004
Location: Brooklyn, NY, USA
Posts: 3,780
I'm hoping the screen shots will help.
If he can import into FCP but he's seeing the wrong aspect ratio it's must likely due to using the wrong EasySetup.
Craig Seeman is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2008, 03:27 PM   #25
Trustee
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bristol UK
Posts: 1,271
Craig,am i right in thinking it's just something minor wrong with FCP,just a small setting which needs changing ?
I hope so,a job could depend on it.
Thanks for being so helpful.
Paul.
__________________
Round 2
Panasonic HC-X1, Vinten PB, Sennheiser G3 bits. Vegas pro 14 on i7,AMD Radeon RX480 8GB.
Paul Kellett is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2008, 04:03 PM   #26
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2004
Location: Brooklyn, NY, USA
Posts: 3,780
Yes, that's what I'm trying to say. I think he's just selected the wrong Easy Setup. That's why I included the screen shot showing which one for EX 1080/50i.

I included the Quicktime screen shot just in case there was something that happened odd to the files themselves. This way he can check that they're 1920x1080.

Quote:
Originally Posted by Paul Kellett View Post
Craig,am i right in thinking it's just something minor wrong with FCP,just a small setting which needs changing ?
I hope so,a job could depend on it.
Thanks for being so helpful.
Paul.
Craig Seeman is offline   Reply With Quote
Old February 29th, 2008, 07:40 AM   #27
Trustee
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bristol UK
Posts: 1,271
Craig.
The client is only getting the apple xdcam HD setting,apparently xdcam EX isn't there ! Do you have any suggestions ?

Thanks,Paul.
__________________
Round 2
Panasonic HC-X1, Vinten PB, Sennheiser G3 bits. Vegas pro 14 on i7,AMD Radeon RX480 8GB.
Paul Kellett is offline   Reply With Quote
Old February 29th, 2008, 08:01 AM   #28
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2004
Location: Brooklyn, NY, USA
Posts: 3,780
Your client MUST update to FCP 6.0.2. That's the ONLY way to get the EX codec. It's a free download from 6.0 and 6.0.1
Craig Seeman is offline   Reply With Quote
Old February 29th, 2008, 08:55 AM   #29
Trustee
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bristol UK
Posts: 1,271
He reckons he's got FCP 6.0.2 , transfer tool 2.5.1,sxs drivers, and os 10.4.11.
I gave him the BAPV folder on my portable hard-drive which he then transfered to his mac.
I don't know what else to suggest,i just hope he can sort it out.
Oh well,it looks like i've lost the job but if it gets sorted i'll post on here.
Thanks again Craig.

Paul.
__________________
Round 2
Panasonic HC-X1, Vinten PB, Sennheiser G3 bits. Vegas pro 14 on i7,AMD Radeon RX480 8GB.
Paul Kellett is offline   Reply With Quote
Old February 29th, 2008, 09:11 AM   #30
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2004
Location: Brooklyn, NY, USA
Posts: 3,780
If he does not have the EX easy setups as per my pic then he does not have 6.0.2. He should download and install. If he does have 6.0.2 then he's got an issue with the install and needs to uninstall FCP (not easy since each of its many components must be removed by hand) and then reinstall.
Craig Seeman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:35 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network