MPEG IMX Codecs missing in XDCAM Transfer? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Sony XDCAM EX Pro Handhelds
Sony PMW-300, PXW-X200, PXW-X180 (back to EX3 & EX1) recording to SxS flash memory.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 12th, 2008, 02:40 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2007
Location: London, UK
Posts: 58
MPEG IMX Codecs missing in XDCAM Transfer?

Hi,

I don't know what's happened but all of a sudden this alert window keeps popping up when I launch XDCAM Transfer. Any ideas?


I have FCP 6.0.4 and OS X 10.5.4 installed and according to the alert, this particular codec should have been installed with anything above FCP 5.

Thanks in advance.

Simon
Attached Thumbnails
MPEG IMX Codecs missing in XDCAM Transfer?-screenshot_01.jpg  
Simon Frances is offline   Reply With Quote
Old July 12th, 2008, 04:23 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Jun 2006
Location: Saskatchewan, Canada
Posts: 382
Simon, I just checked and all of the XDCAM Transfer components are in the green my system with FCP 6.0.4 and Leo 10.5.4.

What you failed to mention is what version XDCAM Transfer you have installed. Is it the latest 2.7.0 version?

Last edited by Barry J. Anwender; July 12th, 2008 at 05:41 PM.
Barry J. Anwender is offline   Reply With Quote
Old July 12th, 2008, 05:11 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2007
Location: London, UK
Posts: 58
Hi Barry,

Yes it's 2.7.0.

Thx
Simon Frances is offline   Reply With Quote
Old July 13th, 2008, 01:32 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2007
Location: London, UK
Posts: 58
I've had a look in the folder where I think this codec should be; Library -> Quicktime, but it ain't; would someone mind emailing it to me please?

Thanks,
Simon
Simon Frances is offline   Reply With Quote
Old July 13th, 2008, 02:24 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2007
Location: Cambridge, MA
Posts: 65
Yep - I have the same problem. But the transfers from SxS to laptop still work fine. Odd - it wasn't happening before.
Gabriel Florit is offline   Reply With Quote
Old July 13th, 2008, 02:13 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Jun 2006
Location: Saskatchewan, Canada
Posts: 382
Simon, I can duplicate your problem by removing the IMXCodec from the QuickTime Folder. Also when I return the codec to the QuickTime folder all is well again.

I've tried to e-mail the component to you but DVi's e-mail process does not allow me sent an attachment. If will send me an e-mail by the regular way (bartanwender@sasktel.net), I will reply with the attachment. Regards!
Barry J. Anwender is offline   Reply With Quote
Old October 10th, 2008, 06:41 PM   #7
Tourist
 
Join Date: Sep 2008
Location: Mexico
Posts: 1
Similar but not the same

Have similar problems with the codecs, but in my computer this two are missing:

XDCAM HD422 and XDCAM EX Codecs
Fabian Mayen is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:13 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network