Loosing the ability to focus with Sony EX-3 - Page 8 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Sony XDCAM EX Pro Handhelds
Sony PMW-300, PXW-X200, PXW-X180 (back to EX3 & EX1) recording to SxS flash memory.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 6th, 2009, 09:53 AM   #106
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2007
Location: Cambridge UK
Posts: 2,835
EX3 New Firmware

I've been so busy with corporate work the last few weeks I've lost track of this issue after Andy Stone's excellent post a few weeks ago. Any more updates from others on how it's all going with this new EX3 Firmware?

My EX3 still has n't really given me any real grief over this - I've only seen the problem briefly twice in the 7 months I've had it with it's original as launched firmware.

I'm just curious how others are getting on with the new EX3 firmware.
__________________
Andy K Wilkinson - http://www.shootingimage.co.uk
Cambridge (UK) Corporate Video Production
Andy Wilkinson is offline   Reply With Quote
Old February 7th, 2009, 03:39 PM   #107
Major Player
 
Join Date: Sep 2008
Location: Vancouver, Canada
Posts: 975
A quick update... I have done several shoots running continuously in record mode with the focus ring pushed forward in quasi manual focus mode all the shoots were over 3.5 hours in length. I have not had a focus issue yet.

And "just for the record" I have not had one weird instance using SDHC cards. I think it is safe to say now that Sony has left ability to use SDHC cards alone with this firmware update, version 1.03.
Andrew Stone is offline   Reply With Quote
Old February 8th, 2009, 01:58 PM   #108
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2008
Location: Germany
Posts: 38
i have experienced the same problem with my ex3 (11/2008) several times.
i think it is absolutely inacceptable.
in germany nobody seems to know anything about a firmupdate ...
one thing i dont understand: you are talking about v1.03 ...
but isnt 1.11 the latest one (thats what i have got as well).
is there anybody in germany who has solved the problem? how?
Thomas Diehl is offline   Reply With Quote
Old February 8th, 2009, 04:08 PM   #109
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2007
Location: Czech Republic
Posts: 51
1.11 now 1.12 is latest firmware for EX1. For EX3 is new 1.03 and in this FW is bug fixed focus ring.

EX3 dont use same fw as EX1! Go to sony service center. FW isnt for download.
Zenes Petrusin is offline   Reply With Quote
Old February 9th, 2009, 02:44 AM   #110
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2008
Location: Germany
Posts: 38
tanks a lot.
didnt know that.
still - a lot of sony-centers dont seem to know about 1.03 update.
i will contact silver support
Thomas Diehl is offline   Reply With Quote
Old February 10th, 2009, 01:33 PM   #111
Major Player
 
Join Date: May 2008
Location: Moab, UT
Posts: 264
Just got my EX3 back from Sony Service in San Jose with the upgrade to v1.03_0082.
Total turnaround time, including shipping: 11 days to and from UT. Cost : $71 for shipping and insurance, the upgrade was free.

I had experienced the focus problem twice and then left the unit on manual at all times. I haven't had a chance to test it since getting it back, but hopefully the upgrade will have fixed it.
Mike Chandler is offline   Reply With Quote
Old February 10th, 2009, 03:04 PM   #112
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2008
Location: San Jose, California
Posts: 25
Mike are you talking about the Sony Service center in San Jose on Zanker Road
i called to get my EX3 fixed for the focus issue and they want me to send it to
Los Angeles and i live in San Jose. I even asked them isn't their a Service Center in San Jose and they told me their was not. They also said they were not aware of the EX3, 1.03 firmware.
Joe Diaz is offline   Reply With Quote
Old February 10th, 2009, 03:52 PM   #113
Major Player
 
Join Date: May 2008
Location: Moab, UT
Posts: 264
Hi Joe: I'm looking at the invoice: 2520 Zanker Rd, firmware upgrade to 1.03v.
Mike Chandler is offline   Reply With Quote
Old February 10th, 2009, 04:24 PM   #114
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2008
Location: San Jose, California
Posts: 25
Yup, thats the one, very strange they would insist i ship it 500 miles away when they have one 5 miles from were i live. i don't get it, ill call the the one in San Jose, i originally called the 866 toll free number.

Thank's Mike
Joe Diaz is offline   Reply With Quote
Old February 12th, 2009, 04:08 PM   #115
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2008
Location: San Jose, California
Posts: 25
Well i took my EX3 to Sony Service Center dropped it off yesterday and it was ready within 24 hours, according to their comments they installed firmware version 1.03. i have the Kensington adapters and SDHC cards Sandisk Ultra 2 16gig and Transcend 16 and 8 gig SDHC. I will report back in the next couple of days after i do some tests on the cards with this new firmware.
Joe Diaz is offline   Reply With Quote
Old February 13th, 2009, 12:11 AM   #116
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2009
Location: Australia
Posts: 119
I didn't want to start another thread...

Is the one-touch focus on the EX3 a bit slow and sometimes unresponsive for some people? I find the whole frame has to be out of focus before it will work. I cannot use the box to focus on specific objects as easily if there is already something in focus (even if it is on the edge of the frame).

Anyone confirm this?
Glynn Morgan is offline   Reply With Quote
Old April 7th, 2009, 08:51 PM   #117
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: australia
Posts: 407
how to find the version

Hi, How and where do i find out what version i have on my ex3 ??
__________________
Rob.
www.rpbproductions.com
robert@rpbproductions.com

HD101/G5 Mac/4gig Ram/1TB HDD/30" Cinema Display/FCP.
Robert Bale is offline   Reply With Quote
Old April 7th, 2009, 09:36 PM   #118
Major Player
 
Join Date: Sep 2008
Location: Vancouver, Canada
Posts: 975
To check out the firmware version you have to get into the "Maintenance Menu"

To do this:

Hold down the 'Select' and 'Cancel' buttons and while holding them down, click the menu button.

Make sure you don't play with the additional settings in this menu as this is what is used to calibrate your camera when it leaves the factory.

Once you turn the camera off and then back on you will be out of the Maintenance Menu.
Andrew Stone is offline   Reply With Quote
Old April 7th, 2009, 09:54 PM   #119
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: australia
Posts: 407
Thanks, found a guy at Brisbane t do the update.
__________________
Rob.
www.rpbproductions.com
robert@rpbproductions.com

HD101/G5 Mac/4gig Ram/1TB HDD/30" Cinema Display/FCP.
Robert Bale is offline   Reply With Quote
Old April 8th, 2009, 10:09 AM   #120
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2007
Location: Elverum Norway
Posts: 61
Version 1.04 for EX3 is avaiable

My EX3 is now running v 1.04. No problems at all.
ArildP
Arild Pedersen is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:17 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network