sony sxs card intergrity checker at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Sony XDCAM EX Pro Handhelds
Sony PMW-300, PXW-X200, PXW-X180 (back to EX3 & EX1) recording to SxS flash memory.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 17th, 2009, 03:45 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Aug 2008
Location: Newbury England
Posts: 5
sony sxs card intergrity checker

Hi, as we now know a sony 16gb sxs card let me down. I had to push sony real hard to tell them that its all there kit so they are to blame. Is there a sony sxs card intergrty checker so on occasions I can check my cards integrity out in a test rather than a official shoot?

Regards

Darren
Darren Vallence is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 05:51 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Jan 2007
Location: Malta
Posts: 306
Could you kindly indicate what happened with your 16GB SxS card and the footage?
Brian Cassar is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 07:16 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 140
Do you format your cards in camera before each shoot?
John Hedgecoe is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 07:19 AM   #4
New Boot
 
Join Date: Aug 2008
Location: Newbury England
Posts: 5
sxs problem

Lost Clips on EX3 SxS card... Well this is pretty serious then. I have just come back from filming a wedding, 2 camera shoot. I have 4 x 16gb cards and 4 x 8gb cards, a ex1 and a ex3.

On occasions I have had to restore media, it tells me to do so, I do and all is good. I filmed the wedding yesterday and was backing up the chips onto the 2 hard drives as usual. Chip 1 of 16gb, good, next chip 2 well it said must restore media, I thought no worries will do, BUT it does not come up with the execute option to do so, it just says I have to do it. So it just sits there telling me, but I cannot do it. Just a small icon of the sxs card on the VF and says restore media

. Anyway I put it to thumb nail, and it says ď Media Error, Media A needs to be restoredĒ But it will not let me do it. I put it in the ex1 with the old firmware and it does show the clips in player mode. It shows all the clips there and every now and then it shows a black picon, maybe 6 or 7 of them randomly placed for thumb nails When I cursor to them they say duration is none and file format Of this clip is 1080i 60i. I film in 50i like the rest of the pal guys. I canít select the clip either. It says it has no duration And is the wrong format.

When the player trys to play the previous clip then rolls on to the bad clip it says canít play media must be restored. Because the ex1 can see the clips and the ex3 which it was shot on doesnít want to I had to go and copy clip by clip all the shots off the chip to another missing out the 7 random black clips. Lucky enough the service was on chip 1 and I have really only really missed the 5 minute first dance clip which could be serious but I had 2 cameras on that so I have it.

This is really really bad news and has knocked my ex3 experience and confidence for the future. I still have all the clips on the chip including the black 1080 60i no duration clips, can anyone give me any advice or tips on what to do, what could it of been and can I see those black clips somehow? If this was a corporate video on a 1 camera shoot, this would send my business down the drain. Even a wedding video if it went service bad I would have to give all the money back and loose reputation. I never had this problem with tape. Everybody please help.


and yes, I format fully the cards after each backup!
Darren Vallence is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 11:19 AM   #5
Trustee
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 1,684
Darren
did you hit the write protect tab before putting the SxS card in your computer?

What kind of computer and how do you download - drag and drop? Clip Browser?
Leonard Levy is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 11:30 AM   #6
New Boot
 
Join Date: Aug 2008
Location: Newbury England
Posts: 5
It did not make it that far to the computer, it would not play the clips in the ex3 before I went to the computer, the ex3 said i need to restore but it did not let me, there was no button that said restore like I have seen before!

Daz
Darren Vallence is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 12:24 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Jan 2007
Location: Malta
Posts: 306
It seems that it is not the first time that the camera has asked you to restore media. Am I right? Did it happen before this wedding? If so there must be something wrong as it is not usual to have a "restore media" appearing at random.
Brian Cassar is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 02:20 PM   #8
New Boot
 
Join Date: Aug 2008
Location: Newbury England
Posts: 5
I must admit, recently it has been happening, but I paid no real attention to it at the time, I have 8 cards so it could of been anyone of the 8 cards so i did not concern.

I also thought that restore media was common place and its just simply cleaning up the metadata?

hmmm

daz
Darren Vallence is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 03:39 PM   #9
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,290
We have a similar problem with our EX3. Hopefully the latest firmware will fix it. You're right, it rattles confidence in the camera.
Brian Luce is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 04:00 PM   #10
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bracknell, Berkshire, UK
Posts: 4,957
You should only need to restore media if you do something to upset the data on the card. For example ejecting the card mid shot, unplugging the camera or card from a computer without ejecting or disconnecting the card via windows or the OS. Unexplained media restores should be investigated further as they are not normal. It could just be something simple like a dirty connection or something more serious.
__________________
Alister Chapman, Film-Maker/Stormchaser http://www.xdcam-user.com/alisters-blog/ My XDCAM site and blog. http://www.hurricane-rig.com
Alister Chapman is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 05:00 PM   #11
Major Player
 
Join Date: Oct 2008
Location: Northern Ireland
Posts: 904
Not being the owner of an EX3 I know nothing about this. So how serious is this?.
I see Brian Luce had a similar problem, Was it user error or something more serious.
You cant afford for this to happen at all, that is loosing some footage.
Anthony McErlean is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 10:41 PM   #12
Trustee
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kennewick, WA
Posts: 1,124
How do you format your cards? In the camera or in the computer?
__________________
Sony EX3, Canon 5D MkII, Chrosziel Matte Box, Sachtler tripod, Steadicam Flyer, Mac Pro, Apple/Adobe software - 20 years as a local videographer/editor
Mitchell Lewis is offline   Reply With Quote
Old March 18th, 2009, 12:42 AM   #13
Major Player
 
Join Date: Jul 2008
Location: Melbourne, Australia
Posts: 393
Quote:
Originally Posted by Mitchell Lewis View Post
How do you format your cards? In the camera or in the computer?
in camera when required
__________________
David Issko
Edit 1 Video Productions
David Issko is offline   Reply With Quote
Old March 18th, 2009, 12:45 AM   #14
Major Player
 
Join Date: Jul 2008
Location: Melbourne, Australia
Posts: 393
Most of us know this but for the newcomers to the EX world, just ensure that you don't do anything to the camera or sxs cards while the red LEDs in the sxs card section are on. Wait until they are green before moving on to the next task.
__________________
David Issko
Edit 1 Video Productions
David Issko is offline   Reply With Quote
Old March 18th, 2009, 03:26 AM   #15
Major Player
 
Join Date: Oct 2008
Location: Northern Ireland
Posts: 904
I (soon) would be classed as a "newcomer to the EX world"

What about a "To do list" and/or a "Not to do list". Perhaps a new thread would be needed regarding this, perhaps its already posted somewhere. Only I thought but it could be an important one.
Anthony McErlean is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:56 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network