Cannot Proceed Error Message EX-3 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Sony XDCAM EX Pro Handhelds
Sony PMW-300, PXW-X200, PXW-X180 (back to EX3 & EX1) recording to SxS flash memory.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 15th, 2009, 12:05 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2008
Location: St. John's Newfoundland Canada
Posts: 34
Cannot Proceed Error Message EX-3

Hey,

I was wondering if anyone has run into the error message "Cannot Proceed" when trying to switch your white balance (A & B) or trying to use your gain switches. I was shooting a concert and trying to "up" my gain and access my white balance memories when this error message popped up. Thanks in advance for any help.

Darryl Murphy
Darryl Murphy is offline   Reply With Quote
Old April 15th, 2009, 01:19 PM   #2
Vortex Media
 
Join Date: Jan 2009
Location: New England, USA
Posts: 2,483
Darryl,

That's one of the common problems I cover in my EX3 Field Guide.
Vortex Media's XDCAM Field Guides

Go to the OTHERS menu page and scroll down to the Direct Menu setting. Change it to "PART" and leave it there. You probably have it on ALL and tht disables several of external controls on the camera.
Doug Jensen is offline   Reply With Quote
Old April 15th, 2009, 05:08 PM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bracknell, Berkshire, UK
Posts: 4,957
When I first got my EX I used to use direct menu set to part as the switches then worked as you would expect. However now I tend to use direct menu set to all as by using the thumb stick I can set any gain setting, not just the 3 asigned to the switch.
__________________
Alister Chapman, Film-Maker/Stormchaser http://www.xdcam-user.com/alisters-blog/ My XDCAM site and blog. http://www.hurricane-rig.com
Alister Chapman is offline   Reply With Quote
Old April 15th, 2009, 06:08 PM   #4
Trustee
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sydney Australia
Posts: 1,570
I've struck this problem in the EX1.

1) Gain and WB works as expected.
2) Press Auto button. Try to adjust Gain or WB. I get Cannot Proceed. This I expect.
3) Turn Off Auto by pressing button again. I still get Cannot Proceed when trying to adjust Gain or WB.
Bob Grant is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2009, 12:51 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2008
Location: St. John's Newfoundland Canada
Posts: 34
Cannot Proceed Error Message EX-3

Thanks guys...problem fixed thanks to your help. By the way Doug, I bought your EX 3 and Lighting videos-Fantastic. As I'm coming from a Beta SX world of ENG news shooting, it was a great help to smooth out the transition.

Darryl---Cabot Creative Images Group
Darryl Murphy is offline   Reply With Quote
Old April 22nd, 2009, 08:57 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 735
Thanks to this post I fixed the problem - but not until after my job finished last night.

But I have experimented a little since.

And I understand the principle of using the menu OR the switches.

But with the setting set to ALL, I went through the menus and told the camera GAIN to go to +18...

But it didn't. It just stayed at -3.

....

So I'm still a bit confused.
__________________
John Hewat
Mammoth Media Productions
John Hewat is offline   Reply With Quote
Old April 23rd, 2009, 06:33 AM   #7
Trustee
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bristol UK
Posts: 1,271
You told the camera gain to go to +18 in what setting ?
If you had the +18 setting on the high setting then you need to flick the side button up to high.
I have mine set to
Low 0
Medium +6
High +9.
Then i flip the switch on the side for the different settings.

Paul.
__________________
Round 2
Panasonic HC-X1, Vinten PB, Sennheiser G3 bits. Vegas pro 14 on i7,AMD Radeon RX480 8GB.
Paul Kellett is offline   Reply With Quote
Old April 25th, 2009, 03:38 AM   #8
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bracknell, Berkshire, UK
Posts: 4,957
If your set to all then the only way to change the gain is via the direct menu. Changing the gain to 18db in the main menu will only change the gain setting for the gain switch, which in direct mode "all" is disabled.
__________________
Alister Chapman, Film-Maker/Stormchaser http://www.xdcam-user.com/alisters-blog/ My XDCAM site and blog. http://www.hurricane-rig.com
Alister Chapman is offline   Reply With Quote
Old May 27th, 2009, 04:57 AM   #9
Major Player
 
Join Date: Apr 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 402
I have run into this problem now.
I did as told here and changed the Direct menu to "part", but I still canīt use the quick menu, only the switches for Gain and WB works.
This is really odd and annoying.
Anyone got an idea as how to fix this?
Joachim Hoge is offline   Reply With Quote
Old May 27th, 2009, 05:30 AM   #10
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2006
Location: Poland
Posts: 4,086
As Alister said.

Direct Menu All - use the joystick, and select any gain you wish (not to confuse with the main menu)

Direct Menu Part - use the gain switch (to choose from the 3 settings assigned to it in the main menu).
__________________
Sony PXW-FS7 | DaVinci Resolve Studio; Magix Vegas Pro; i7-5960X CPU; 64 GB RAM; 2x GTX 1080 8GB GPU; Decklink 4K Extreme 12G; 4x 3TB WD Black in RAID 0; 1TB M.2 NVMe cache drive
Piotr Wozniacki is offline   Reply With Quote
Old May 27th, 2009, 05:40 AM   #11
Major Player
 
Join Date: Apr 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 402
Hi Piotr
I will try to explain my problem better.

When in "part" ONLY the gain and WB switch work, I canīt press the little "wheel" and access the direct menu in the viewfinder.

When in "all" I get the "cannot proceed" message as expected when I try to use the external WB switch, BUT I canīt use neither the joystick, nor the "wheel"

Itīs like something is wrong, or (more likely) I have some settings wrong.
Joachim Hoge is offline   Reply With Quote
Old May 27th, 2009, 05:56 AM   #12
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2006
Location: Poland
Posts: 4,086
Quote:
Originally Posted by Joachim Hoge View Post
Hi Piotr
I will try to explain my problem better.

When in "part" ONLY the gain and WB switch work, I canīt press the little "wheel" and access the direct menu in the viewfinder.

When in "all" I get the "cannot proceed" message as expected when I try to use the external WB switch, BUT I canīt use neither the joystick, nor the "wheel"

Itīs like something is wrong, or (more likely) I have some settings wrong.
Joachim,

Confirmed. Both Alister and myself were talking about Gain.

WB is different; you can only dial it freely in Picture Profiles.
__________________
Sony PXW-FS7 | DaVinci Resolve Studio; Magix Vegas Pro; i7-5960X CPU; 64 GB RAM; 2x GTX 1080 8GB GPU; Decklink 4K Extreme 12G; 4x 3TB WD Black in RAID 0; 1TB M.2 NVMe cache drive
Piotr Wozniacki is offline   Reply With Quote
Old May 27th, 2009, 06:00 AM   #13
Major Player
 
Join Date: Apr 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 402
But my main problem is that I canīt get the direct menu to work using the "wheel" on the side of the camera.
I used to just push it and I could scroll through the different settings in the viewfinder, like Gain, WB, TLCS and shutter.
I canīt get this to work now and I canīt figure out why
Joachim Hoge is offline   Reply With Quote
Old May 27th, 2009, 06:14 AM   #14
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2006
Location: Poland
Posts: 4,086
Direct Menu only applies to the joystick.
__________________
Sony PXW-FS7 | DaVinci Resolve Studio; Magix Vegas Pro; i7-5960X CPU; 64 GB RAM; 2x GTX 1080 8GB GPU; Decklink 4K Extreme 12G; 4x 3TB WD Black in RAID 0; 1TB M.2 NVMe cache drive
Piotr Wozniacki is offline   Reply With Quote
Old May 27th, 2009, 06:23 AM   #15
Major Player
 
Join Date: Apr 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 402
Hmm, I see.
Still dosenīt solve my problem.
I also tried to set it to "all", but my joystick dosenīt work either.
So bottom line, at the moment I canīt get the joystick to work OR the "wheel".
To change shutter speed I now have to go into the camera menu.
I just canīt figure out why the camera behaves in this way.
Joachim Hoge is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:31 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network