Help in FCP ,Nanoflash and PMW EX3 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Sony XDCAM EX Pro Handhelds
Sony PMW-300, PXW-X200, PXW-X180 (back to EX3 & EX1) recording to SxS flash memory.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 29th, 2009, 11:28 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2009
Location: MUMBAI INDIA
Posts: 109
Help in FCP ,Nanoflash and PMW EX3

I am in trouble. I am away from the city shooting a feature film on PMW EX3 on NanoFlash.All my three cards(SanDisk ExtremeIII) are full. My footage is in QT XDCAM HD 422 100mbps.I have a Mac FCP6.0.1 on location . Files are not opening .I know minimum FCP 6.0.2 is required. Can somebody tell me if I simply copy it in FCP 6.0.1 and later edit it in FCP 6.0.4 the footage is safe?
Ramji Meena is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 12:17 PM   #2
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Teaneck, NJ
Posts: 659
Since these files are just .mov, copying the files to your drive is independent of FCP. Just copy the files and then edit when you are at computer with compatible version of FCP.
Ned Soltz is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 02:59 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2009
Location: MUMBAI INDIA
Posts: 109
Thankx

Thank you Ned.I believe there will be no resolution loss .i am copying through firewire800 reader.
Ramji Meena is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 04:21 PM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Rhode Island
Posts: 3,865
I would copy the files to your Mac then open each in Quicktime. This will let you check each file and also look at Movie Inspector to check the color spacing and bit rate to see if all is well. If you have a external hard drive back them up there so you have two copies.
__________________
Paul Cronin
www.paulcroninstudios.com
Paul Cronin is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 09:58 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2009
Location: MUMBAI INDIA
Posts: 109
my problem is that I am not been able to open the files in QT also.The copied file size is ok but I am not been able to see wether the footage is ok or not.
Ramji Meena is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 10:54 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: San Francisco, CA
Posts: 121
Is your system missing the XDCAM codecs?

I don't recall which FCP update added them, maybe someone here remembers.

Sorry, but that's all I can think of at the moment.

[PS: Although it doesn't help you now, your situation is why some of us strongly recommend that people test their workflow *before* their shooting event.]
__________________
EX3, Z1U, FX1, D1X / NeXTstation Turbo Color / FCS3
Brooks Graham is offline   Reply With Quote
Old October 30th, 2009, 03:28 AM   #7
Major Player
 
Join Date: Sep 2008
Location: Vancouver, Canada
Posts: 975
post has been removed.

Last edited by Andrew Stone; October 30th, 2009 at 03:30 AM. Reason: post was incorrect
Andrew Stone is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:26 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network