EX1R and Avid! Help..... at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Sony XDCAM EX Pro Handhelds
Sony PMW-300, PXW-X200, PXW-X180 (back to EX3 & EX1) recording to SxS flash memory.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 31st, 2010, 11:21 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2009
Location: Athens, Greece
Posts: 120
EX1R and Avid! Help.....

Hello,
i want to import Dv files that shot with ex1r to Avid Media Composer.
It is .AVI files.
I have to use File Browsing or import directly to Avid from the card?
What settings to Avid import?
Thanks
Giannis Pass is offline   Reply With Quote
Old January 31st, 2010, 02:52 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Aberdeen, UK
Posts: 33
The import settings will have no effect, if you are importing files then they will be native DV. If you digitise then you can change the format.

The only way to import with Avid is with the Import menu or drag and drop into the bin. Are you on Mac or PC?
__________________
Roddy Jamieson
Roddy Jamieson is offline   Reply With Quote
Old January 31st, 2010, 05:38 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2008
Location: Bridgenorth
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by Giannis Pass View Post
Hello,
i want to import Dv files that shot with ex1r to Avid Media Composer.
It is .AVI files.
I have to use File Browsing or import directly to Avid from the card?
What settings to Avid import?
Thanks
The latest version of Avid Media Composer - version 4.05 - now supports this directly through AMA.

Here's what is written in the readme file for it:

* Avid supports linking to XDCAM EX DV-AVI media, as well as 1440 x 1080 HD media
with AMA. Go to http:/www.avid.com/ama/ to view the XDCAM EX AMA Plug-ins
Release Notes from Sony.
Steve Gibbons is offline   Reply With Quote
Old February 1st, 2010, 05:00 AM   #4
Telecam Films
 
Join Date: Apr 2006
Location: Washington DC
Posts: 723
AMA is awesome. I did some tests yesterday with mixing PAL and NTSC 1080 60i HQ and 1080 25p HDV footage shot with the PMW350 on the same card. I could edit straight from the SxS card and mix the clips at will on the timeline. All played back smoothly and in real time. Pretty amazing...

T.
__________________
Thierry Humeau, DoP
TÚlÚcam Films
www.telecamfilms.com
Thierry Humeau is offline   Reply With Quote
Old February 1st, 2010, 09:32 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2009
Location: Athens, Greece
Posts: 120
Using AMA is the same procedure with DV and with HD 1080??
What procedure i have to follow, to import with AMA?
Thanks
Giannis Pass is offline   Reply With Quote
Old February 1st, 2010, 12:57 PM   #6
Telecam Films
 
Join Date: Apr 2006
Location: Washington DC
Posts: 723
Which version of Media Composer do you use?
__________________
Thierry Humeau, DoP
TÚlÚcam Films
www.telecamfilms.com
Thierry Humeau is offline   Reply With Quote
Old February 1st, 2010, 01:08 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2009
Location: Athens, Greece
Posts: 120
I am using 4.0.3
Giannis Pass is offline   Reply With Quote
Old February 1st, 2010, 01:19 PM   #8
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 4,100
AMA should link up to any P2 or virtual P2, or XDCAM/XDCamEX volume. It can't do that with any tape based format.
__________________
DVX100, PMW-EX1, Canon 550D, FigRig, Dell Octocore, Avid MC4/5, MB Looks, RedCineX, Matrox MX02 mini, GTech RAID, Edirol R-4, Senn. G2 Evo, Countryman, Moles and Lowels.
Perrone Ford is offline   Reply With Quote
Old February 1st, 2010, 03:30 PM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Aberdeen, UK
Posts: 33
Make sure that the AMA is activated in Settings (first on the list). Then whenever an XDCAM disc or SxS is detected, it fills a bin with it's contents.

I used with the XDCAM discs, but found it to be slow, the SxS should be much faster.
__________________
Roddy Jamieson
Roddy Jamieson is offline   Reply With Quote
Old February 11th, 2010, 09:58 AM   #10
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2009
Location: Athens, Greece
Posts: 120
The AMA is working only with HiDef XDCAM files, or also with Dvcam?
I am asking it because i cant find any files recorded to Dvcam format
Giannis Pass is offline   Reply With Quote
Old February 11th, 2010, 10:54 AM   #11
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 4,100
Quote:
Originally Posted by Giannis Pass View Post
The AMA is working only with HiDef XDCAM files, or also with Dvcam?
I am asking it because i cant find any files recorded to Dvcam format
DVCam is tape. AMA does not work with tape.
__________________
DVX100, PMW-EX1, Canon 550D, FigRig, Dell Octocore, Avid MC4/5, MB Looks, RedCineX, Matrox MX02 mini, GTech RAID, Edirol R-4, Senn. G2 Evo, Countryman, Moles and Lowels.
Perrone Ford is offline   Reply With Quote
Old February 11th, 2010, 10:57 AM   #12
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Aberdeen, UK
Posts: 33
I think you mean that you can't find any DV footage. I assume you had changed the recording format before shooting?
__________________
Roddy Jamieson
Roddy Jamieson is offline   Reply With Quote
Old February 12th, 2010, 05:46 PM   #13
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2009
Location: Athens, Greece
Posts: 120
I have ex1r and i have recorded dvcam footage.
My question is if i can use AMA with dv or only with HD.

Thanks
Giannis Pass is offline   Reply With Quote
Old February 12th, 2010, 06:17 PM   #14
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 4,100
Quote:
Originally Posted by Giannis Pass View Post
I have ex1r and i have recorded dvcam footage.
My question is if i can use AMA with dv or only with HD.

Thanks
AMA does not understand DVCam. It understands XDCam, P2, and one Ikegami type.
__________________
DVX100, PMW-EX1, Canon 550D, FigRig, Dell Octocore, Avid MC4/5, MB Looks, RedCineX, Matrox MX02 mini, GTech RAID, Edirol R-4, Senn. G2 Evo, Countryman, Moles and Lowels.
Perrone Ford is offline   Reply With Quote
Old February 13th, 2010, 05:32 PM   #15
Major Player
 
Join Date: Nov 2007
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 462
Perrone - I'm sorry but you are wrong about this. The answer given earlier in this thread is correct.

Avid Media Composer does in fact recognize DVCAM (yes - this is what Sony calls even the non tape based version of the format) as AMA media. You have to use ver. 4.05 for this to work though.
__________________
Ola Christoffersson, Kamrat produktion, Stockholm - Sweden
www.kamrat.tv
Ola Christoffersson is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:22 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network