X200: Disable 4 channel audio? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Sony XDCAM EX Pro Handhelds
Sony PXW-Z280, Z190, X180 etc. (going back to EX3 & EX1) recording to SxS flash memory.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 22nd, 2015, 05:56 PM   #1
Trustee
 
Join Date: Jan 2013
Location: San Diego, Califonia
Posts: 1,532
X200: Disable 4 channel audio?

Is there a way to KILL or disable channels 3 and 4 in XAVC on the X200? I have no control over these, and they are mixing in and destroying my sound in FCP. I figured out how to kill them off in FCP, but it's an extra step I would rather not have to deal with if I can dial them down or off in camera.

Thanks!

Paul
Paul Anderegg is offline   Reply With Quote
Old June 25th, 2015, 06:27 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2010
Location: London
Posts: 96
Re: X200: Disable 4 channel audio?

Unfortunately not in camera from what I can see as these channels are embedded....
Rob Hargreaves is offline   Reply With Quote
Old June 25th, 2015, 08:37 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Jan 2010
Location: Tinton Falls, NJ
Posts: 774
Re: X200: Disable 4 channel audio?

I've found Audio 3 & 4 vary valuable on my PMW200.
In fact, they've saved me on more than one occasion, being able to later mix in camera 'audience' mics to fill in board feed audio that was too thin.
Of course you could always assign them to record Audio 1 & 2 as a backup...
(or perhaps Audio 1 & 2 as a backup but with the low cut 'wind filter' enabled...)
And remember to send a comlaint to Apple about how FCP deals with them! You may find that other NLEs deal with them seamlessly and easily.
Dave Sperling is offline   Reply With Quote
Old June 26th, 2015, 04:22 AM   #4
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Burnaby, BC, Canada
Posts: 3,053
Re: X200: Disable 4 channel audio?

If it's FCP7 then Apple likely won't respond.

I know you're returning the camera now, but I was gonna suggest setting them to the MI shoe, then I saw that you can't do that, it's only External and Internal.

Like people are saying, it's nice to have the on-camera stereo as backup, but I know in time pressured ENG situations, it's an extra step. Recording in other formats as a compromise might not work neither, cause all of them support 4 channels.
Jack Zhang is offline   Reply With Quote
Old June 26th, 2015, 06:05 AM   #5
Trustee
 
Join Date: Jan 2013
Location: San Diego, Califonia
Posts: 1,532
Re: X200: Disable 4 channel audio?

On my old DVCPRO50 camera, I left 3 and 4 on AUTO level, as a backup to any misadjustments on the main channels!

For some reason, my FCPX takes all channels and mixes them into dual mono fo everything. Very annoying, and I am too lazy to figure out why it does that. :)

Paul
Paul Anderegg is offline   Reply With Quote
Old June 26th, 2015, 07:05 AM   #6
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Burnaby, BC, Canada
Posts: 3,053
Re: X200: Disable 4 channel audio?

I know in Premiere it allows you to modify the audio channels, Have no experience in FCPX. No options when you control click the clip?
Jack Zhang is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Adorama
(800) 223-2500
New York, NY

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Texas Media Systems
(512) 440-1400
Austin, TX

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

VideoGuys
(800) 323-2325
Mineola, NY

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony XDCAM EX Pro Handhelds

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:49 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2018 The Digital Video Information Network