Why does the FS5 say A Mount System above E-Mount at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony Digital Cinema Camera Systems > Sony XDCAM PXW-FS7 / FS5

Sony XDCAM PXW-FS7 / FS5
Super 35 CMOS recording 4K to XQD media cards.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 16th, 2016, 12:06 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2006
Location: Rochester, NY
Posts: 39
Why does the FS5 say A Mount System above E-Mount

Sorry, stupid question, but why?
Attached Thumbnails
Why does the FS5 say A Mount System above E-Mount-e-.jpg  
__________________
Bob Diffenderfer
http://www.digitalcinema.tv
Bob Diffenderfer is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2016, 02:51 PM   #2
Vortex Media
 
Join Date: Jan 2009
Location: New England, USA
Posts: 2,484
Re: Why does the FS5 say A Mount System above E-Mount

Why does it say "XDCAM" on the side when there are no XDCAM codecs?
__________________
Vortex Media http://www.vortexmedia.com/
Sony FS7, F55, and XDCAM training videos, field guides, and other production tools
Doug Jensen is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2016, 03:11 PM   #3
Trustee
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Diego, CA
Posts: 1,076
Re: Why does the FS5 say A Mount System above E-Mount

Why does it say GPS on the side when there's no... oh wait, they fixed that after merely 6 months.
Mike Watson is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2016, 06:26 PM   #4
Trustee
 
Join Date: Aug 2010
Location: Florida
Posts: 1,040
Re: Why does the FS5 say A Mount System above E-Mount

Why are there "detail" settings in the picture profiles that are completely disabled and non-functioning?
Cliff Totten is offline   Reply With Quote
Old May 17th, 2016, 08:31 AM   #5
Vortex Media
 
Join Date: Jan 2009
Location: New England, USA
Posts: 2,484
Re: Why does the FS5 say A Mount System above E-Mount

They function. You can see it on a waveform monitor, but I will agree they don't make a big difference.
__________________
Vortex Media http://www.vortexmedia.com/
Sony FS7, F55, and XDCAM training videos, field guides, and other production tools
Doug Jensen is offline   Reply With Quote
Old May 17th, 2016, 11:13 AM   #6
Trustee
 
Join Date: Aug 2010
Location: Florida
Posts: 1,040
Re: Why does the FS5 say A Mount System above E-Mount

If you are watching an 8x monitor expansion and increase the DETAIL to +7 you can just barely see a tiny hint of a slight sharpening effect. On scopes, I could barely see it, on a 4k monitor, not at all. only viweing at and 8x expansion. Going into the MANUAL SET options on my FS5 does 100% nothing. These settings are completely disconnected from the image. Those don't even appear on my scopes no matter how much I move them.

As we know from all other Sony cameras, this is not the case. Wild combinations of DETAIL and MANUAL SET adjustment will give you all the drastic and way over the top sharpening you could ever want!

Hopefully this was a programming oversight by Sony and they will get this repaired on the next firmware release.

CT
Cliff Totten is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony Digital Cinema Camera Systems > Sony XDCAM PXW-FS7 / FS5

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:05 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network