Black levels during a fade and studio rgb. at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 3rd, 2007, 08:43 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 38
Black levels during a fade and studio rgb.

Question 1) Never thought that applying a fade would give me headaches. I have a project that I have set to studio rgb (16-235)...black levels holding at 0 on the waveform. What am I doing wrong that causes the black levels to raise as it goes into a fade to black? It actually causes the level to almost pulsate as it fades to black. As the fade happens, the high end drops and the low end raises, and then as it gets beyond halfway thru the fade then it drops back to 0 on my waveform. This may be dv 101 (or 102), but I cannot achieve a consistant fade to black. I am not even sure if I am explaing this right.

Question 2) Also...setting up a project that uses studio rgb, what do you do in between two clips that are spaced apart on the timeline with nothing but black in between them? What I have done was just place a project long empty event with black background on the bottom timeline set to studio rgb black (16 16 16) Is this the way to do that or is there a project properties setting that I am missing.

I hope all of that makes at least a bit of sense to someone.
Jim Justice is offline   Reply With Quote
Old October 3rd, 2007, 09:11 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,750
Quote:
Question 2) Also...setting up a project that uses studio rgb, what do you do in between two clips that are spaced apart on the timeline with nothing but black in between them? What I have done was just place a project long empty event with black background on the bottom timeline set to studio rgb black (16 16 16) Is this the way to do that or is there a project properties setting that I am missing.
As far as I know there is no project property that changes the default bg color. Just add the black generator with 16 16 16 RGB.
Glenn Chan is offline   Reply With Quote
Old October 3rd, 2007, 09:14 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 38
Hey Glenn,
Black generator? Is that just an empty event set to 16 RGB or is there an actual "black generator"?
Jim Justice is offline   Reply With Quote
Old October 3rd, 2007, 09:31 PM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,750
Sorry, I meant the solid color generator.
Glenn Chan is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:08 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network