how do you loop a menu in vegas pro 8? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 18th, 2007, 01:26 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2007
Location: Columbus, Mississippi
Posts: 34
how do you loop a menu in vegas pro 8?

how do i go about make a looping videoclip to play during the menu sections of my dvd. i'm doing football games (i'm a coach/father) and i thought that it would look good playing a highlight clip during the menu part. can this be done?

i can set a still photo for the back ground but no such luck on the looping clip.

respond in laymen's terms please, as i'm just starting out in video editing.
i did a quick search and all the replies i saw were from 5 years ago in the wedding section.

thanks, gerald
Gerald Hocutt is offline   Reply With Quote
Old October 18th, 2007, 08:12 AM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 6,609
This is from today (not 5 years ago-althought IIRC this has been discussed a few times since but anyway) and should work.

FIRST in DVDA goto the "project Overview" tab and right click on the disc art the top of the pane (on new project it shows as 'untitled'-there is a spot in the menu that says insert introduction media click on that-pick the media you want as the first play media and then go to the properties tab set the END ACTION to LOOP and have it loop to itself that way when it runs out it will automatically return to itself and continue to play. If properly edited it will be seamless.

HTHs
Don
Don Bloom is offline   Reply With Quote
Old October 18th, 2007, 10:14 AM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 8,421
Speaking of the DVDA menu, is there a way to create a DVD menu movie with the text buttons appearing in it, and then creating hot spots on the actual menu?
Jeff Harper is offline   Reply With Quote
Old October 18th, 2007, 11:06 AM   #4
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
You can create "empty buttons" that you can put over specific areas and point wherever you wish.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old October 18th, 2007, 11:07 AM   #5
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 8,421
Of course...thanks Edward!
Jeff Harper is offline   Reply With Quote
Old October 18th, 2007, 06:38 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2007
Location: Columbus, Mississippi
Posts: 34
thanks,don. i'll try it tonight.

does anyone know if you can do this menu looping in the vegas 8 studio platnium?

when my vegas pro 8 trial expires i'll have to choose which program to go with.
Gerald Hocutt is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:53 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network