Render issue when using Dynamic RAM preview... at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 29th, 2007, 12:40 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sweden
Posts: 263
Render issue when using Dynamic RAM preview...

Hi, I'm using Vegas 7e.
I Don't know what went wrong...
The only way that my render will finish without any crashes is when I select the value on "Dynamic Ram preview" to "0"...
If I set it to "128", "256" or "512" or anything, Vegas will crash with an error message and shutdown or the whole computer will restart.
It where usually no problems rendering before with the same settings.
My settings: AVI(or)Mpeg-2, HDV 720p with frame rate 50.
Its a 7min photo 3D Source Alpha track motion show... hope that makes any sense for you guys... 8GB large .avi or 1GB large when rendering Mpeg-2
The thing is that when I have "0" in dynamic RAM, my render time increase from 6 hours to 14 hours, dont ask me why. So I prefer having a normal value in dynamic RAM.

When i render with same setting but framerate 25, the render will pass ok.
But 70 days ago, i could render this project using frame rate 50 and dynamic RAM on maybe "512" etc, with no problems!
I think the whole problem started after updating from Vegas 7c or 7d.
Or can it be hardware related anyhow?

My specc: Core 2 Duo 2,67GHz, 4GB ram, geforce 7900GS
Kim Olsson is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2007, 04:31 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Nov 2006
Location: Hannover, Germany
Posts: 400
could you be a little more specific as to how you are rendering?

Are you trying to build a dynamic RAM preview, then it crashes? or are you rendering your final project, if so what are you settings, output format, file type etc.

Dynamic RAM previews are for ...well....previews (as far as I am aware), i.e previewing complex transitions or effect heavy clips when played from the timeline to give you clearer picture in your preview monitor without all the jitters and stutters. I can't see how Dynamic RAM preview settings could affect a project render.

Maybe I'm wrong and someone else can enlighten us both!
Stuart Campbell is offline   Reply With Quote
Old October 30th, 2007, 12:31 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sweden
Posts: 263
No, I try to do a final rendering not just a ram preview...
yeah i know it sounds strange, what have dynamic ram preview to do with final rendering to do? but on somehow it affect my final render to crash with the wrong settings..

Everytime I try to render vegas crash or computer restarts...
The only way the project will render successfully, is when I either change dynamic RAM preview to ZERO, or changing the render threads to ZERO... strange...
My computer is a new one, Intel Core 2 Duo E6700...

Last edited by Kim Olsson; October 30th, 2007 at 02:04 PM.
Kim Olsson is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:33 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network