No Full Screen Preview on Second Monitor at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 20th, 2008, 08:44 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Aug 2006
Location: Aberdeen, Scotland
Posts: 23
No Full Screen Preview on Second Monitor

I am lost with this one folks and some help would be appreciated.
My secondary display is DVI out to HDMI in to an LG LCD HDTV. However, all I see on the secondary display is the wallpaper unless I drag sideways. Why don't I get a full screen preview on my LCD?
I originally had a firwire out to a canopus and then rca plugs straight into an old CRT TV and the full screen preview worked all the time.
Why does it not work by simply using the dual output of the graphics card to the HD display?
Gary Masson is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 09:23 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Location: Laguna Niguel, California
Posts: 62
I'm sure you have set the properties correctly for this ?
Right click external preview icon and set to windows secondary display.
That was all I had to do on my setup. There may be other settings in there as well.
Good Luck
Jim Ohair is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 10:15 AM   #3
New Boot
 
Join Date: Aug 2006
Location: Aberdeen, Scotland
Posts: 23
Hi Jim, I have no idea what I did but it is working fine now. Perfect picture at Best Preview Full.
Thanks for taking the time to reply.
Gary Masson is offline   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 03:31 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Nov 2006
Location: Hannover, Germany
Posts: 400
Just made some monitor changes due to a faulty dell (which was a 2nd monitor) and I now have a Sony 20" HDTV and one Dell 20". I want to use the Dell for normal windows and have the Sony display full screen preview. The Dell is driven by DVI-DVI and the Sony from DVI-HDMI

I've enabled the use of a dual display on the Nvidia Ge Force 7950GT and its outputting 2 signals fine. I get the normal options of spread across both screens etc. I'm getting the output on the Sony but when I enable Windows Secondary Display in Vegas Preview Setting I get 'Device Unavailable' so just end up the same screen on both monitors.

Any ideas what blindingly obvious thing I've overlooked?

Stuart
Stuart Campbell is offline   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 04:39 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Nov 2006
Location: Hannover, Germany
Posts: 400
cracked it. Nvidia driver update solved the problem!
Stuart Campbell is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:21 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network