Help, my AE text files are opaque in Vegas at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 3rd, 2008, 09:12 AM   #1
Trustee
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bristol, CT (Home of EPSN)
Posts: 1,182
Help, my AE text files are opaque in Vegas

Not sure if this is a Vegas issue or an After Effect issue, but I usually get helpful answers here, so...

I've decided to create text files in AE, because, well, you know.

I render in AE as an AVi file and in Vegas set the Alpha setting in Properties to Straight, and place it on the uppermost track. Unfortunately, there is no transparency, and the whole track shows as opaque, blokcing the tracks below.

What am I doing something wrong in AE, which I'm new at, or in Vegas? Thanks.
__________________
Paul Cascio
www.pictureframingschool.com
Paul Cascio is offline   Reply With Quote
Old September 3rd, 2008, 09:49 AM   #2
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
To hold the transparency information, you must use UNCOMPRESSED and make sure the program is set to include the transparency information.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old September 3rd, 2008, 09:57 AM   #3
Trustee
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bristol, CT (Home of EPSN)
Posts: 1,182
Ed, by "program" do you mean AE? Any idea where I would set that in AE?
__________________
Paul Cascio
www.pictureframingschool.com
Paul Cascio is offline   Reply With Quote
Old September 3rd, 2008, 10:12 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2008
Location: Namibia
Posts: 82
Edward is correct. Set your output module in AE to Straight / uncompressed.
A good way to understand and learn is check out this link.

Understanding Straight vs. Premultiplied : Adobe After Effects Tutorial

Hope this helps
Björn Rehder is offline   Reply With Quote
Old September 3rd, 2008, 10:59 AM   #5
Trustee
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bristol, CT (Home of EPSN)
Posts: 1,182
Thanks guys, the Output Settings in AE needed to be changed.
__________________
Paul Cascio
www.pictureframingschool.com
Paul Cascio is offline   Reply With Quote
Old September 3rd, 2008, 02:01 PM   #6
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
And, yes, by "program" I meant AE.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:32 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network