Vegas Video discussions from 2004 (Q1Q2) - Page 139 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 28th, 2004, 05:22 AM   #2071
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
As I explained it does NOT matter. There is no preferred method
since both DVDA and Vegas use the EXACT SAME MPEG and AC3
encoder!

So it is up to you. Encode to MPEG2 / AC3 in Vegas or load the
AVI (then you don't have to export the audio seperately) file
into DVDA and let it do the MPEG2 / AC3 encoding.

The choice is yours so do what you like best. It will not matter
which one you choose in terms of quality. It's just what you like
best in your workflow.

One tiny difference might be disk space. If you output as AVI you
require much more space to save the file before DVDA encodes
it. If you directly encode to MPEG2 / AC3 from within Vegas you
will need less disk space.

That is the only difference.
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline  
Old June 28th, 2004, 05:29 AM   #2072
Major Player
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brooklyn, NY
Posts: 642
got it. thanks.
Adi Head is offline  
Old June 28th, 2004, 09:15 AM   #2073
Major Player
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brooklyn, NY
Posts: 642
selecting the frame viewed in the button

this is another DVDA question. i'm asking it here, because after all, DVDA is VEGAS bundled software.

i managed to create a scene selection menu. as default, the picture shown within each scene button, is the first frame of the scene the button is representing.

this creates a problem in a situation where the scene begins with black, therefore the button representing that particular scene will show a black picture. how can i select a different frame from that scene to be shown in it's representing button?

thanks.
Adi Head is offline  
Old June 28th, 2004, 10:13 AM   #2074
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Click on the button, On the right-hand side look under the "Graphics" header. Below that is a "Thumbnail" option. Below the "Thumbnail" is a "Start time" box - change this to be the frame you want shown.
Edward Troxel is offline  
Old June 28th, 2004, 10:39 AM   #2075
Major Player
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brooklyn, NY
Posts: 642
thanks!
Adi Head is offline  
Old June 28th, 2004, 10:52 AM   #2076
Major Player
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brooklyn, NY
Posts: 642
how do i render selected tracks ONLY?

if i want to render ONLY the video tracks or a project, or alternately ONLY the audio tracks of a project. would the simplest way of going about doing this be activating the MUTE button on all of the tracks i wish NOT to render and then go ahead and rendering the whole project? or am i missing something?
Adi Head is offline  
Old June 28th, 2004, 11:06 AM   #2077
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
For video only, just deselect audio on the audio tab under "custom".

For audio only, just pick an audio format (such as WAV). OR you can deselect the video on the video tab under "custom" but it makes more sense to just pick an audio format.

Or, you can just mute the tracks you don't want.
Edward Troxel is offline  
Old June 28th, 2004, 12:57 PM   #2078
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2003
Location: Orlando, FL
Posts: 186
Link to scripts which includes a script to change aspect ratio for entire media pool:

http://s92274348.onlinehome.us/vegas.html
Brad Higerd is offline  
Old June 28th, 2004, 06:26 PM   #2079
Trustee
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 1,315
Your Contour Shuttle Settings in Vegas

Woohoo - just got my brand spanking new Contour Shuttle Pro v2 to use in my favorite editing program! I wanted to find out, of those of you who are using this thing (v1 or v2), how do you have your keys programmed?

Looking for some ideas... I've never used a shuttle like this before.

http://www.contourdesign.com/shuttlepro/
Imran Zaidi is offline  
Old June 28th, 2004, 07:27 PM   #2080
Major Player
 
Join Date: Jun 2004
Location: North Carolina
Posts: 313
Thanks Rob. My PC DVD player is Cyberlink PowerDVD and it doesn't have any config options for setting de-interlace.

As a side note, I played my Progressive Scan test DVD on 3 players all configured for interlace playback. Both my Pioneer and Sony DVD players played the DVD fine.

When I changed one Pioneer DVD player to progressive scan mode, and changed my Pioneer TV to progressive scan, I could not see any obvious difference between the interlace and progressive format playbacks.
David Jasany is offline  
Old June 28th, 2004, 07:32 PM   #2081
Major Player
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 508
I Really Screwed Myself On This One: DVD Help!

I have a very annoying story to relate I will try and keep brief:

Long before I discovered Vegas I bought Ulead DVD Workshop. I then discovered Vegas, and then had a chance to upgrade to the Vegas 5/DVD Architecture combo at reduced price. I opt only for Vegas 5. Baaaaaad mistake. Why? I figured I already have Ulead and decide to get their upgrade (I know, I know, the Vegas DVD thing would have only added fifty bucks). So I spend a not insignificant amount on Ulead's DVD2 Workshop upgrade. To make a very long story short, the upgrade discs just don't work with my computer(s). I exchanged a disc and still nothing. Yadda yadda etc. I wish I could now just grab the Vegas Architecture program, but it's now priced way high and I blew the earlier opportunity. So, right now I'm just too damn mad to use the basic Ulead program, and with the Vegas thing unavailable, does anyone have a suggestion for a wonderful >third< choice for DVD creation? I'm willing to write off this awful experience if maybe there's something else out there I can use with Vegas. I STILL want Vegas Architecture, but that's the way I rolled the dice. Anyone, pardon the rant; any suggestions welcomed.
Barry Rivadue is offline  
Old June 28th, 2004, 08:24 PM   #2082
Major Player
 
Join Date: Feb 2004
Location: St.Thomas, Ontario, CANADA
Posts: 428
Here is a link to download a section of video to see what I am talking about.

The widescreen footage looks fine, but the 4:3 is all squashed in the center.

When I pre-render this section and watch it through my camcorder connected to a 27" TV, everything looks great. But as soon as I render to MPEG2, it gets messed up.

Video Link:

http://www.alcanada.com/other/problem.mpg

Vegas Veg File:

http://www.alcanada.com/other/problem.veg

Thanks
__________________
Toogood Studios
Jeff Toogood is offline  
Old June 28th, 2004, 09:02 PM   #2083
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
I put several scripts along the top row like Excalibur, Tsunami, and Neon. Just find the functions you use most - that's what I would put on the buttons (i.e. jump to next/previous clip...)
Edward Troxel is offline  
Old June 28th, 2004, 09:05 PM   #2084
Wrangler
 
Join Date: Jul 2002
Location: Makati, Metro Manila
Posts: 2,706
Images: 32
Call Sony and see if they'll let you pay the difference for the upgrade.

You should probably put a hold on all software purchases, you sound like a crazy software addict :-p
Michael Wisniewski is offline  
Old June 28th, 2004, 09:08 PM   #2085
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 163
And if that doesn't work, I saw this on another forum. Someone said it was good.
http://www.mrbass.org/dvdburn/

I have never used the program but it's free:-)
Paul Jason is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:18 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network