rendering part of time line at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 17th, 2009, 02:00 PM   #1
Major Player
 
Join Date: May 2007
Location: Bethesda, MD
Posts: 397
rendering part of time line

Hello,
I'm using Vegas 7 and I'm going to have to render 75 minutes little by little, since Vegas can't do the whole thing without crashing. I can't cut and paste part of the time line in an other occurence of Vegas as it would mess up some track motion effects.
So is there a way to select part of the time line and only render that part?
I don't see any short cut when I right click or when i go to options or else
thanks
Larry
Larry Secrest is offline   Reply With Quote
Old June 17th, 2009, 02:13 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK
Posts: 37
Sorry don't have Vegas in front of me, so this isn't going to be very exact. Highlight the bit you want with (not sure of the name for it) so have you the little yellow flags either side of it. When you click "render as" tick the box for render work area only.
Jon Rule is offline   Reply With Quote
Old June 17th, 2009, 02:34 PM   #3
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Windsor, ON Canada
Posts: 2,765
Drop markers on your timeline, double-click between each pair to highlight that section only and select "render loop region only" in the "Render As" dialogue box.
This way, you don't have to play around with finding the proper in & out points each time.
Mike Kujbida is offline   Reply With Quote
Old June 17th, 2009, 09:05 PM   #4
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Or create a series of regions on the timeline and go to tools - scripting - batch render and use the option to render all regions separately.

Lots of ways to do this.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old June 17th, 2009, 09:39 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Jan 2009
Location: Lexington, Ky - USA
Posts: 552
Ed- Would downloading your script help him out or is the script in Vegas 7 good enough? I can't remember v7 well enough....
__________________
3x-HD1000u - Ikan 8000HD- custom i7 PC - Vegas Pro 13 and 11 64 bit - Premiere Pro CS4 - and a whole mess of other equipment...
Bryan Daugherty is offline   Reply With Quote
Old June 17th, 2009, 09:46 PM   #6
Major Player
 
Join Date: May 2007
Location: Bethesda, MD
Posts: 397
Thanks

Thanks all of you, I'm going to try that
Larry
Larry Secrest is offline   Reply With Quote
Old June 18th, 2009, 07:10 AM   #7
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Bryan, both will work but the version I revised has more options so might be better to use.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:33 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network