Vegas Video discussions from 2005 (Q1Q2) - Page 58 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 10th, 2005, 01:55 PM   #856
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2005
Location: St. Louis MO
Posts: 62
This would make the whole point of the matrox card usless then, so is the advantage of faster rendering/capturing given by the card, worth sacrificing for vegas?
Mark Errante is offline  
Old March 10th, 2005, 03:02 PM   #857
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
To me, no. To some, yes. The increased workflow and greater stability means more to me than worrying about any rendering that must be done.


Hey Mark, you're only a couple hours away from me! We were in St. Louis last Sunday.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old March 10th, 2005, 04:05 PM   #858
Major Player
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Netherlands
Posts: 345
I also had bought the RTX10 with Premiere 6.5, a couple years ago. A nice deal, but when Vegas 4 came out I switched. The RTX10 was very hardware demanding, and I felt limited to the Matrox effects for Premiere regarding the realtime usage.
Vegas also offers realtime previewing which works very fine with. And the RTX10 doesn't have the fast MPEG2 rendering the RTX100 offers, so for rendering there was no reason the prefer the RTX10/Premiere combo. I have had both systems on my pc for more than a year. But after buying Vegas I never touched Premiere again. At the moment, Premiere and the Matrox card are removed from my system.
__________________
Peter / Orphic Film
www.orphicfilm.nl and www.myspace.com/orphicfilm
Peter Sieben is offline  
Old March 10th, 2005, 04:43 PM   #859
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2005
Location: St. Louis MO
Posts: 62
If i switched to vegas should I remove the card, orlet it be to use it for anolog stuff?
Mark Errante is offline  
Old March 10th, 2005, 11:50 PM   #860
Inner Circle
 
Join Date: Apr 2003
Location: Aus
Posts: 3,884
i have a couple of render files which are a perfect example, but i think that the next time i see this, ill do a camtasia capture and get it straight off the timeline..
might be the best way to get this out to sony..

if we cant reproduce it, we can at least show it..
..
Peter Jefferson is offline  
Old March 11th, 2005, 12:02 AM   #861
Slash Rules!
 
Join Date: Apr 2002
Location: Houston, Texas
Posts: 4,723
Vegas 4 doesn't like Aiff files, help me convert pwease.

So I got some music tracks from a friend, and I find out they're Aiff files, which apparently Vegas 4 can't read (when I try to import them into a project from the hard drive, I get a message about "problem importing blah blah, files are corrupt or of an unrecognized format". Now, I played one of these files, via the QT player, so I know they're okay.

I found some trial software to convert Aif to a variety of formats, so I tried to convert these files to MP3 using it, and when I played the converted, files, it was just noise, like static, all the way through. Apparently I don't know what I'm doing. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp.
Josh Bass is offline  
Old March 11th, 2005, 01:47 AM   #862
Major Player
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Netherlands
Posts: 345
You can keep the card inside for analog capturing. I remember a capture utility from Matrox you can use for that, that I think will work without having to start up Premiere. Check it out for yourself.
__________________
Peter / Orphic Film
www.orphicfilm.nl and www.myspace.com/orphicfilm
Peter Sieben is offline  
Old March 11th, 2005, 07:13 AM   #863
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,750
Quicktime Pro can easily convert, but it would cost a small amount of money. RAD Video Tools (shareware; Bink and Smacker) might also be able to do it.

I don't know if they fixed Vegas working with variable bit-rate mp3... personally I'd stick with wav. Constant bitrate mp3 should also work.

Vegas should also be able to import and convert... don't know what's happening there.
Glenn Chan is offline  
Old March 11th, 2005, 08:30 AM   #864
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2005
Location: Dunedin, Florida
Posts: 70
The free Audacity - http://audacity.sourceforge.net/ - can do this.
Tony Rockliff is offline  
Old March 11th, 2005, 08:50 AM   #865
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
According to Sony's website, Vegas DOES support .AIF files.

It is possible that it uses Quicktime to open those files. Have you installed ALL of QT? (Including the authoring components - requires a "custom" install).
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old March 11th, 2005, 08:51 AM   #866
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Personally, for analog captures I still prefer to capture via firewire and use a camera/convertor/deck to do the analog to digital conversion.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old March 11th, 2005, 09:37 AM   #867
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2005
Location: Simpsonville SC
Posts: 133
DV50 setting?

Can anyone tell me if Vegas has a setting for DV50 or 1:1 rendering? - Thanks, Jeff
__________________
Jeff
Jeff Bradt is offline  
Old March 11th, 2005, 12:26 PM   #868
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,750
You could render uncompressed (which is 1:1 compression?).

I don't think Vegas has a DVCPRO50 codec or 50mbps codec, but I could be wrong.
Glenn Chan is offline  
Old March 11th, 2005, 01:07 PM   #869
Slash Rules!
 
Join Date: Apr 2002
Location: Houston, Texas
Posts: 4,723
Yeah, I would think it would support that format, but every time I tried to import the files, it gave me the weird message.
Josh Bass is offline  
Old March 11th, 2005, 01:39 PM   #870
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
If the files are truly NOT corrupt, I would check with tech support about it, then. They may want to see one of the files.

You could also e-mail one to me and I'd try it on my system.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:50 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network