RAM render falters . . ? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 16th, 2004, 08:21 AM   #1
Old Boot
 
Join Date: Aug 2002
Location: London UK
Posts: 3,528
RAM render falters . . ?

Try this one for size ! ! ! !


1/- Put a Jpeg on a t/l

2/- Pan/Crop a couple of rotations

3/- Select Event

4/- Build Ram PV

5/- I get 2 frames.


. .. here's the killer .. . please try it to confirm I'm NOT going bonkers . ..


6/- Copy the same event with the rotations in it.

7/- Paste back somewhere on Time Line

8/ NOW Build Ram PV! .. .

GOT IT!

9/- Go back and try and Build Ram PV . .result? Only 2 frames . .. weird!

Grazie . . taking medication . . .
Graham Bernard is offline   Reply With Quote
Old December 21st, 2004, 04:57 AM   #2
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
I was trying to do this as well, but got two questions for you:

1. which exact version of Vegas? (I'm using 5.0b)

2. what is the exact name of the function you are using for rendering previews, because I've got (under Tools menu):

- Preview in Player
- Selectively Prerender Video
- Build Dynamic RAM Preview (grayed out here)

3. what are your project settings you are using?
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline   Reply With Quote
Old December 21st, 2004, 07:11 AM   #3
Old Boot
 
Join Date: Aug 2002
Location: London UK
Posts: 3,528
"I was trying to do this as well, but got two questions for you: " well actually you've possited 3 in total HAHAHA! ! !!

OK:

1. "which exact version of Vegas? (I'm using 5.0b)" 5.0b Build 160

2. Build Dynamic RAM Preview - NOT greyed out here.

3. "what are your project settings you are using? "

PAL-DV; 720x576; 1000mb for RAM Preview; Frame Rate 25.00 (PAL) . . .anything else?

Grazie
Graham Bernard is offline   Reply With Quote
Old December 21st, 2004, 07:20 AM   #4
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
I'm sorry but I seem unable to test this. My dynamic RAM preview
stays greyed out (yes, I increased the memory it could use for
this to 512 MB). I've never used the feature before either, so I
have no real clue as to what is going on....
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline   Reply With Quote
Old December 26th, 2004, 12:37 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2004
Location: Collingswood, NJ
Posts: 99
I was going to post a question about why sometimes I go to RAM render and I end up rendering only a few frames or so when I saw this post. Sometimes it works well, sometimes it doesn't work at all. I have 1.5 Gigs of RAM.

I see no relation between when it does and when it doesn't.

I will sit back and see if someone joins in with a solution.
Charley Gallagher is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2004, 06:22 AM   #6
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
Do you have any ideas Edward?
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2004, 07:59 AM   #7
Old Boot
 
Join Date: Aug 2002
Location: London UK
Posts: 3,528
Hello Edward!

Charley & Rob - thanks for showing the interest .. . All we need is to wake up Edward and we could play some Holiday Bridge. 2 Clubs . ..

But yes, I get 2 frames and then it falters. Copy and paste it down the T/L and it works nice as pie.

. .. Grazie
Graham Bernard is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2004, 08:55 AM   #8
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Obviously it's telling Grazie that the picture doesn't belong there. Instead he should be placing it farther down the timeline! :-)

So, Grazie, what's the footage you SHOULD be placing at that location???? :-)

Honestly have no idea why ram render would not work for the same image in one location but work in another. I almost never use ram render anyway. Does a full render work there? Or a pre-render? Or a render to new track?
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2004, 10:27 AM   #9
Old Boot
 
Join Date: Aug 2002
Location: London UK
Posts: 3,528
Hiyah Edward,

. . hold on just firing up the MONSTA! . . I'm really suffering with a nasty sore throat .. anybody got an OLD time relief remedy? . . Okay . . MONSTA! is awake . . grabbing hold of Vegas . . New Project . .

"Does a full render work there?" Yes.

"Or a pre-render?" Yes.

"Or a render to new track?" - Yes.

Repeating experiment . .

1/- FXs aren't the culprit

2/- BUT when I use P/C and try and RAM Render = 2 frames!

3/- Just copied this same event further dpwn the T/L and RAM render works!

4/- Now stick another FX on this P/C and it works too!


Throat still sore . . I'll be on pain killers in a couple of minutes. Don't wanna touch Penicilin quite yet .. .

Grazie
Graham Bernard is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2004, 11:14 AM   #10
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
WHERE on the timeline?

The only thing you added is Pan/Crop?

What if one of US tries the VEG (you just would need to tell us the timecode range to ram render)?
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2004, 11:30 AM   #11
Old Boot
 
Join Date: Aug 2002
Location: London UK
Posts: 3,528
. . sorry Edward . . just repeating . .

1/- Event STARTS at 00:00 total length 00:00:18.02 sec AVI

2/- P/C introduced 00:12 . .simple move right

3/- This works in Preview .. BUT!

4/- Highlight as per doing a RAM render, I get 3 frames and then it faulters ..

5/- Copy the same Event and Paste to around 00:01:00 . .ie 1 min marker . .and RAM renders work!

6/- NOW delete original EVENT at 00:00:00 and PASTE back the COPIED event and this now works at 00:00:00

Totally weird!

p.s. I do have 1gig of RAM given over to RAM renders

Grazie
Graham Bernard is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2004, 01:04 PM   #12
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Very strange. Tried to do something similar here - didn't get it to fail.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2004, 02:51 PM   #13
Old Boot
 
Join Date: Aug 2002
Location: London UK
Posts: 3,528
Oh . . .. . ?

Now, look over my shoulder and you'll see what I mean .. .See! There it is again!


Grazie
Graham Bernard is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2004, 03:01 PM   #14
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Darn, I must have blinked.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2004, 03:05 PM   #15
Old Boot
 
Join Date: Aug 2002
Location: London UK
Posts: 3,528
. . .I can do it at the drop of a hat . . and again! . .and again! . . . .
Graham Bernard is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:14 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network