Media generator length question - Page 2 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 12th, 2009, 02:10 PM   #16
Old Boot
 
Join Date: Aug 2002
Location: London UK
Posts: 3,529
VP9b . If you DO have VP9c then you definitely DO have an advanced copy from SONY?

Grazie

Last edited by Graham Bernard; September 12th, 2009 at 02:40 PM. Reason: correction - replaced and updated correction!
Graham Bernard is offline   Reply With Quote
Old September 12th, 2009, 02:13 PM   #17
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hampshire, UK
Posts: 2,205
Quote:
Originally Posted by Graham Bernard View Post
VP9b . If you DO have VP9c then you definitely DO have an advanced copy from SONY?

Grazie
Typo now corrected :-)

8.0c is what I'm using.
Ian Stark is offline   Reply With Quote
Old September 12th, 2009, 03:26 PM   #18
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hampshire, UK
Posts: 2,205
I confirm that this also works for me in the demo of Vegas Pro 9 (installed on the same machine as 8.0c).

Curioser and curioser . . .
Ian Stark is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2009, 07:08 AM   #19
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Pro 8.0a - changed the still image length to 8 seconds. Newly added gen media was 10 seconds long.

Pro 9.0 - changed the still image length to 5 seconds. Newly added gen media was 10 seconds long.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2009, 07:14 AM   #20
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Windsor, ON Canada
Posts: 2,765
Edward, thanks for confirming my results.
I have no idea how Ian is getting Generated Media to behave the way he does.
I went through the Internal Prefs but nothing jumped out at me and said "change this setting".
Mike Kujbida is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2009, 09:07 AM   #21
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hampshire, UK
Posts: 2,205
Well, just to further muddy the waters I just re-installed 8.0c on my laptop and was again able to reproduce the same results.

For the hell of it I also installed v7.0e (aww, it was so cute . . .) and same thing there, worked perfectly.

Is there anyone else that can do the same thing? Can't believe I'm the only one.

So, two PCs, three versions of Vegas, all displaying the same results.
Ian Stark is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2009, 09:13 AM   #22
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hampshire, UK
Posts: 2,205
Sherlock strikes . . .

I may have an answer:

I'll bet that you are inserting generated media on the timeline by selecting it from the Media Generators tab. I very rarely, if ever, insert items on the timeline from the tabs. No reason, just force of habit.

I am inserting gen media by right clicking on the timeline and using the context menu or by clicking Insert/Generated Media on the menu bar.

I just tried both methods and guess what - dragging from the tab gave me the default length of 10 seconds, whereas right clicking or selecting from the menu gave me the duration specified by the Still Image Length.

How does that sound?
Ian Stark is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2009, 10:33 AM   #23
Old Boot
 
Join Date: Aug 2002
Location: London UK
Posts: 3,529
This means that Generated Media length is being executed/actioned in a different way, dependant on which process is being used, "Insert" OR "Drag".

Inserting responds to the "Still-Length" length setting in preferences. Inserting by Right Click or Insert > Generated Media . . .

Dragging responds to the Default 10 second length setting, set by SONY.

Although this is/can be advantageous and useful, it is not IMO, consistent. Roughly speaking, Still Length - JPEGS, PSDs, PNGS etc etc are sharing, at this point in editing, insert "length-commands" with Generated Media. Point in case, look at the misunderstanding here?

Discuss . . . . .

Grazie
Graham Bernard is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2009, 10:50 AM   #24
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hampshire, UK
Posts: 2,205
Well it's certainly an undocumented 'feature'.

I'm not too concerned (personally) whether it's consistent or not; I was more frustrated that I couldn't work out WHY it was happening. Now I know, I'm happy to add it to my (short) list of Vegas wrinkles. Not that I'll ever do much with it, to be perfectly honest! I will continue to insert media the same way I have always done and then edit it's length on the timeline or in it's properties. I don't think I have ever needed to know that a newly inserted piece of media is x seconds by default and I can't think of any occasion in the future when I will either!
Ian Stark is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2009, 12:52 PM   #25
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
I was, indeed, dragging from the Media Generators tab. I just now right-clicked the video track chose "Insert Text Media...", and it DID come out to 5 seconds instead of 10 (which is what I had changed the "new still image length" to be).

Just for fun, I then created a 30 second selection area on the timeline, right-clicked inside that selection area, and chose "Insert Text Media...". That text media WAS 30 seconds long confirming what I said above.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2009, 01:51 PM   #26
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hampshire, UK
Posts: 2,205
Mystery solved, then!

Actually, Edward, the 'insert into selection area' method is, for me anyway, the most useful, more so than Right Click/Insert - but how annoying that it doesn't work for stills!! They are still brought in at the default Still Image Length.

Oh well, can't have it all, I suppose!
Ian Stark is offline   Reply With Quote
Old September 14th, 2009, 06:16 AM   #27
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Windsor, ON Canada
Posts: 2,765
Quote:
Originally Posted by Ian Stark View Post
Mystery solved, then!
And I'm VERY glad it is :-)

Quote:
Oh well, can't have it all, I suppose!
We can't?
Someone's been lying to me for several years then :-(
Mike Kujbida is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:17 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network