Vegas Video discussions from 2005 (Q3Q4) - Page 4 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 2nd, 2005, 09:14 PM   #46
New Boot
 
Join Date: Apr 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 13
Sounds like a great demo - I'll be at SMPTE so I'll be sure to stop by and check it out.
Jeff Kirkland is offline  
Old July 3rd, 2005, 05:44 AM   #47
Inner Circle
 
Join Date: Apr 2003
Location: Aus
Posts: 3,884
i dont know if ill be flying down to melbourne, but i will definiately be at sydneys.
Vegas is one of the few true multiformat editors with an audio engine that surpases anything on the market (not even avid can do half the stuff vegas can do when it comes to audio, and making sure people are educated in that fact is a major thing for me.

but yeah, its gonna be good..
Peter Jefferson is offline  
Old July 3rd, 2005, 07:28 AM   #48
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
Glad you both got it sorted!
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline  
Old July 3rd, 2005, 10:02 PM   #49
New Boot
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 7
No sound in mpeg2?

Ok heres what im doing - Im shooting 60i, opening a 24p timeline in Vegas 6, importing my footage and rendering as an AVI 24p 2:3:3:2 pulldown. Then I open up that AVI in vegas 6 and convert to a 24p mpeg2. The problem is, is that when I render as an mpeg2 24p there is no noise. No talking or anything. Does anyone know what I am doing wrong? Thanks for your help.

-Johnny Lucus
Johnny Lucus is offline  
Old July 4th, 2005, 12:11 AM   #50
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Many MPEG2 presets in Vegas do not contain audio. You have two options:

1) Easy Option: When picking MPEG2 as the type, go to Custom, go to the Audio tab, and Check the "Include Audio" box.

2) Correct Option: Render the audio separately to AC-3 and then give DVD Architect the "silent" MPEG2 file and the AC3 audio file.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old July 4th, 2005, 10:21 AM   #51
Major Player
 
Join Date: May 2005
Location: Portland, OR
Posts: 277
Also, as a side note, and if someone could please clarify, you have already done the 24p pulldown when rendering to AVI. If you do it again with the 24p mpeg, will this introduce strange artifacts? Or, if you render to 24p and then non-24p mpeg, is this re-introducing the missing 6 frames?

I'm just curious,

DJ
DJ Kinney is offline  
Old July 4th, 2005, 12:38 PM   #52
Regular Crew
 
Join Date: May 2005
Location: Northampton, MA
Posts: 184
I open a 29.97 60i project and then render to the 24p 2:3 mpeg2 option. This works for smooth playback for presentation, the other pulldown method mentioned above is a better editing or archival pulldown.
__________________
Canon C100, 5D3
Jeff Baker is offline  
Old July 4th, 2005, 03:43 PM   #53
New Boot
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 7
What I do to get my footage from 60i to 24p on a DVD:

- Shoot footage at 60i

- Open a new regular 24p timeline, capture footage from camera to computer and put 60i footage into 24p timeline.

- After editing as you normally would, render as AVI, choosing the template "NTSC DV 24p (inserting 2-3-3-2 pulldown)"

-After the 60i is rendered as an AVI 24p, open up the AVI file in Vegas 6 and render as mpeg2, choosing the template "DVD Architect 24p NTSC video stream"

- Look at the replys above to get your audio in there

- Open DVD architech and burn the dvd.

Hope this helps.

-j
Johnny Lucus is offline  
Old July 5th, 2005, 05:50 PM   #54
New Boot
 
Join Date: Jun 2005
Location: Hammonton,NJ
Posts: 13
Matching GL1 video with VX1000 video

I shot some video with my GL1 and its going to be used in a video that is mainly shot with the VX1000. I was just wondering if anyone had any tips for matching GL video with VX video in vegas.
Andrew Mills is offline  
Old July 5th, 2005, 11:26 PM   #55
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,750
I have a little bit of information on my website. I hope that helps.
http://www.glennchan.info/matching/matching.htm
Glenn Chan is offline  
Old July 6th, 2005, 06:10 AM   #56
New Boot
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 13
Solved!

Thank you, Edward Troxel. I looked into what you said about ac3 audio and you were absolutely right. I managed to find a work-around for that small limitation in Vegas 6.
Peter Diamond is offline  
Old July 6th, 2005, 12:45 PM   #57
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2005
Location: Springfield, VA
Posts: 56
Windows Server 2003 with Vegas 6?

I am purchasing a new server with 2 x Xeon w/ Hyperthreading (so effectively 4 processors). Windows XP Pro can only handle 2. Anyone tried to run Vegas 6 on Windows 2003 server?

EDIT: Upon further reading, apparently Microsoft XP Pro will recognize 2 physical processors and the logical processors that are created by hyperthreading. I should have the server in about a week and will let you know if it actually works. Then I will see if Vegas 6 can actually utilize all 4 processors! My render times should be nice :)

Last edited by Brian Burns; July 6th, 2005 at 01:14 PM.
Brian Burns is offline  
Old July 6th, 2005, 06:00 PM   #58
New Boot
 
Join Date: Jun 2005
Location: columbus OH
Posts: 11
wireless mic audio

I am having trouble with picking up the audio of my wireless mic from a wedding I just did. I can hear it when I play back on the tv or in my xl2, but I can't get any sound when I capture it into sony vegas. I am trying to figure out how to seperate the channels if possible, but I am not having any luck. I even tried recapturing w camera just playing this channel (3 & 4). Help! I can't hear the vows. Thank you !!!
Lisa
Lisa Lendavic is offline  
Old July 6th, 2005, 08:37 PM   #59
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Go buy Scenalyzer Live. It will allow you to capture Video + Stereo 1 into an AVI file while simultaneously capturing Stereo 2 into a separate WAV file. Vegas capture won't capture stereo 2 (nor will most NLE's).
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old July 6th, 2005, 08:43 PM   #60
Major Player
 
Join Date: Jun 2004
Location: North Carolina
Posts: 313
For Gary Kleiner - Vegas 6 Companion

Gary,

Could you please give us an update on when the Vegas 6 Companion will begin shipping? We're very anxious!

Thanks.
Dave
David Jasany is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:18 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network