Vegas Video discussions from 2006 (Q3Q4) - Page 20 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 20th, 2006, 08:50 AM   #286
Obstreperous Rex
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Marcos, TX
Posts: 26,900
Images: 513
My apologies for not getting an announcerment out. I need to clone myself, to better spread the workload. If you've noticed, all of the post production boards are now under a single category.
__________________
CH

Search DV Info Net | DV Info Net Sponsors | A Decade (+5) of DVi | ...Tuesday is Soylent Green Day!
Chris Hurd is offline  
Old July 20th, 2006, 08:54 AM   #287
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 2,966
Sent to Sony, I'll update with thier answer.
__________________
What happens if I push the 'Red' button?
Steven Davis is offline  
Old July 20th, 2006, 08:58 AM   #288
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 2,966
Heck usually I can barely make words out in between sips of morning coffee. But again, thanks for all the hard work admins.
__________________
What happens if I push the 'Red' button?
Steven Davis is offline  
Old July 20th, 2006, 09:18 AM   #289
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hampshire, UK
Posts: 2,205
Ditto Steven's remarks. You all do an outstanding job with these forums. And great to see a new compositing board as well!
Ian Stark is offline  
Old July 20th, 2006, 12:13 PM   #290
Trustee
 
Join Date: Feb 2006
Location: Niagara Ontario Canada
Posts: 1,121
Vegas 6 and HD - does it come native?

I am thinking about upgrading to Vegas 6. Does it come with everything needed to edit from an HD camera out of the box? Do I need special software that is extra (or hardware). Right now I have a Firewire for DV.
David Delaney is offline  
Old July 20th, 2006, 01:21 PM   #291
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2005
Location: Warren, Michigan, USA
Posts: 96
Well, I have Vegas Movie Studio 6 Platinum, and it can do HD, so it follows that the full version should as well.
John Harmon is offline  
Old July 20th, 2006, 01:36 PM   #292
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2005
Location: Macedonia
Posts: 36
Which DV Codec to use

I have instaled "DV CODEC SWITCHER" and with this tool I can choose which codec to use during DV capturing or editing in Vegas (one of codecs that I have instaled on my computer, Canopus, Cedocida, Panasonic ...).
So my question is, which DV codec gives high quality for capturing and editing.
On of them or some other?
Regards.
Zdravko Jancevski is offline  
Old July 20th, 2006, 01:54 PM   #293
Trustee
 
Join Date: Feb 2006
Location: Niagara Ontario Canada
Posts: 1,121
That is good. No plugin required. Did you use straight firewire?
David Delaney is offline  
Old July 20th, 2006, 01:55 PM   #294
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Technically, a codec is not used during capture. The data is simply copied from the tape to the hard drive. The codec is used for decoding the video to display on the screen and reencoding when changes are made.

For Vegas, I'd stick with the Sony DV codec included with Vegas.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old July 20th, 2006, 01:57 PM   #295
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
You'll be good to go straight out of the box. Vegas 6 can capture HDV direct from firewire using the internal capture program.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old July 20th, 2006, 02:04 PM   #296
Trustee
 
Join Date: Feb 2006
Location: Niagara Ontario Canada
Posts: 1,121
What size of drive are we talking about for 15-20 minutes - and how can I output this keeping HD (to DVD?)?
David Delaney is offline  
Old July 20th, 2006, 04:21 PM   #297
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
HD (m2t) files are about the same size as DV (DV-AVI) files - roughly 13Gig/hour. If you then convert them to Cineform, they will be larger. Besides, you can never have too much disk space.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old July 20th, 2006, 07:39 PM   #298
New Boot
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 20
Vegas 6.0d, Cineform, and JVC HD-100

Edit: Please delete this message

Last edited by William Hess; July 21st, 2006 at 11:11 AM.
William Hess is offline  
Old July 20th, 2006, 08:48 PM   #299
 
Join Date: Jan 2004
Location: Stockton, UT
Posts: 5,648
Quote:
Originally Posted by David Delaney
What size of drive are we talking about for 15-20 minutes - and how can I output this keeping HD (to DVD?)?
As Edward mentioned, 1080i HDV is 25Mbps, same as DV. Converted to CineForm Medium setting, plan on around 40GBph.
__________________
Douglas Spotted Eagle/Spot
Author, producer, composer
Certified Sony Vegas Trainer
http://www.vasst.com
Douglas Spotted Eagle is offline  
Old July 21st, 2006, 07:15 AM   #300
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 2,966
Update

The problem was vegas was crashing specifically on a render of a build made up of 6 sub builds.

The first thing I did to try and diagnose this was to render each veg file individually that makes up my final veg build. I figured and still do believe that the crashing has something to do with a single part such as a audio or video file. But renderign each part was successful, so the next thing I did was recreate the veg file with all the veg parts/builds. I did not add the music. I rendered this no problem. Because I had tried to render my 'Love Build' and it crashed three times, I then decided to render it using my older machine. This would be a render from files on my NLE to an older machine over a network. Well it took about 3 times as long but it rendered nontheless.

So in short, I could render the parts of my build individually and collectively (minus the music and one picture), and I could render the same total build on my older machine across my network even, but I can't render the same build on my NLE from my NLE.

My conclusion so far is that one of the files used in my total build is not being read by my page file on my NLE. When I get some time, I'll probably rebuild that total build and see if it renders, for now though there's more work to be done.

It beats all I've ever seen, hehe, I hope this diatribe helps someone in the future.
__________________
What happens if I push the 'Red' button?
Steven Davis is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:48 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network