Vegas Video discussions from 2006 (Q3Q4) - Page 38 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 19th, 2006, 10:35 AM   #556
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Windsor, ON Canada
Posts: 2,765
You need to buy an MJPEG codec for this to work. Edward Troxel has recommendations on his "How do I open AVI files create by still cameras?" FAQ page at http://www.jetdv.com/vegas/forum/viewtopic.php?t=38
Mike Kujbida is offline  
Old August 19th, 2006, 12:51 PM   #557
Trustee
 
Join Date: Sep 2005
Location: Singapore
Posts: 1,498
Strange. Recently I added a LiteON to my exisiting NEC and I had the same problem. After rebooting twice it was done! I suggest you check your BIOS settings to make sure it sees your drive. IF it does it is an OS problem maybe.
Sean Seah is offline  
Old August 19th, 2006, 01:24 PM   #558
Major Player
 
Join Date: Mar 2005
Location: Lafayette, LA
Posts: 268
Quote:
Originally Posted by Sean Seah
Strange. Recently I added a LiteON to my exisiting NEC and I had the same problem. After rebooting twice it was done! I suggest you check your BIOS settings to make sure it sees your drive. IF it does it is an OS problem maybe.
Your burning software has to have "drivers" for your drive... nero releases a new driver every now and then that usually takes care of everything I've come across for Nero.. but I haven't piddled with DVDA as my plextor works... but Pioneer is a top drive (no. 2 in my opinion) so I would think it will get around one day.
Kevin Richard is offline  
Old August 19th, 2006, 02:53 PM   #559
Tourist
 
Join Date: Apr 2006
Location: Kansas City MO
Posts: 3
Avid HDV captured footage in Vegas

I have several hours of HDV video captured in Avid Xpress Pro HD latest version. The video files are avid mxf, the audio is aif. That is the only way Avid allowed me to capture HDV from a Sony HC-3.

I have been unable to import the mxf files into Vegas?

Is it me, or is it possible to use the Avid mxf files in Vegas 6 d?
E. R. Puig is offline  
Old August 19th, 2006, 03:05 PM   #560
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 69
I doubt you can. The MXF format on the Avid has a Avid wrapper around it. Is the vegas software on the same computer?
Michael Hendrix is offline  
Old August 19th, 2006, 03:10 PM   #561
Tourist
 
Join Date: Apr 2006
Location: Kansas City MO
Posts: 3
Avid MXF and Vegas

No, it is not on same pc, but can install Vegas on same pc if need be.

thanks for reply
E. R. Puig is offline  
Old August 19th, 2006, 03:22 PM   #562
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 69
You might want to visit avid.com and get the avid codecs. I am not sure this will help but it is the only shot other than rendering out quicktimes in Avid.
Michael Hendrix is offline  
Old August 19th, 2006, 06:02 PM   #563
New Boot
 
Join Date: Aug 2004
Location: Silver Spring, MD
Posts: 24
Letterbox to 4:3 and 16:9

I shot in letterbox mode and need a full resolution, uncompressed file, in 4:3 without the bars. Also need a full res, uncompressed 16x9 version. I did a search, but found nothing. Anyone know how I can do it easily?

Thanks.
__________________
www.24kblack.com
Torrance Colvin is offline  
Old August 19th, 2006, 07:01 PM   #564
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2002
Location: Augusta Georgia
Posts: 5,413
I believe that this is a "Disk Drive Overheating" issue.

Ben, how are you cooling your drives?

I have some external drives 750gb external SATA drives which run very hot.

Try cooling your drives better and this will probably go away.

Today, I forgot to turn on a fan which I use to cool a 750gb Seagate drive. After the drive got very hot, the timeline showed red squares instead of the footage. Then I noticed that I did not have the fan on, and my drives were very hot. I save the Vegas project, turned on the fan, restarted Vegas and everything worked normally. I did not have to reboot my computer.
__________________
Dan Keaton
Augusta Georgia
Dan Keaton is offline  
Old August 20th, 2006, 07:14 AM   #565
New Boot
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 11
You can also shot an inquiry to Sony Support. It took a while, but Sony Engineering eventually supplied me with 3 *.dll files that brought my NEC to life within Sony. This was about a year ago, with a brand new Alienware dual core blah blah blah. It really took me by surprise when the NEC wasn't seen. I used the Nero workaroung discussed above until it got sorted out. Darryl
Darryl Grob is offline  
Old August 20th, 2006, 11:33 AM   #566
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 2,965
Need help from VASST

It tried to use Double Take and just ended up with a mess, I think it didn't work because my first track is not continuous. Either way, I deleted all my markers that I had used for DT, but then I still have the 'diagonal preview' I need help with figuring how to get rid of it. I'm using Vegas 6, the latest version


Update: Well, it was kinda 'back yard mechanichy', but I fixed it by going into everyone of my clips and reseting the pan/crop. For what ever reason DT failed for me. I'll just do the two multi-cam by hand on this project.
__________________
What happens if I push the 'Red' button?

Last edited by Steven Davis; August 20th, 2006 at 12:03 PM.
Steven Davis is offline  
Old August 20th, 2006, 11:36 AM   #567
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 40
Video in box on video?

Help,.. how do you size a video to fit in a box on top of the video that is showing. Example showing a video over someones shoulder while they are talking about it.
Richard Bender is offline  
Old August 20th, 2006, 11:46 AM   #568
Major Player
 
Join Date: Nov 2003
Location: Ashford, AL
Posts: 937
Put the video you want to inset PIP on the top track with your main video below. Use track motion to move the PIP where you want it to be.

Edward Troxel has a newsletter that describes how to do this.
Guy Bruner is offline  
Old August 20th, 2006, 12:34 PM   #569
Major Player
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 221
Will be at IBC 2006

I will be at IBC Amsterdam september 9 and 10, any other
Vegas-heads in attendance who are up for a beer?
Email helander at fastmail dot fm

Any highly recommended booths other than Sony's and Panny's?

/magnus
__________________
Magnus Helander, Crossmediageek on G+
Magnus Helander is offline  
Old August 20th, 2006, 02:05 PM   #570
Major Player
 
Join Date: Mar 2005
Location: Lafayette, LA
Posts: 268
I've used DT on a couple of projects... it can get quirky but really that's is always my fault (I get lost with which take I'm using and such and there isn't any real indicator).

you need to have it on 2 tracks (they don't have to be continuous)... they have to be uniquely named... I think that's really it... follow the guide it should work and it's pretty handy.
Kevin Richard is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:23 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network