Vegas 32 on Windows 7 64bit? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 10th, 2009, 08:42 PM   #1
Major Player
 
Join Date: May 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 991
Vegas 32 on Windows 7 64bit?

Anyone running 32bit of Vegas in Windows 7 64? How does it run? I want to do this because I still need Magic Bullet looks within Vegas.. but I would like to have more than 4GB of RAM available to my System. Will 32bit Vegas use up to 4GB of RAM provided my OS has that much available for Vegas?
Yang Wen is offline   Reply With Quote
Old November 10th, 2009, 09:39 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 4,100
I run both 32 and 64bit Vegas on Win 7 64bit. Works fine. I don't know that the 32 version can address more RAM on the 64bit OS. Seems like it shouldn't.
__________________
DVX100, PMW-EX1, Canon 550D, FigRig, Dell Octocore, Avid MC4/5, MB Looks, RedCineX, Matrox MX02 mini, GTech RAID, Edirol R-4, Senn. G2 Evo, Countryman, Moles and Lowels.
Perrone Ford is offline   Reply With Quote
Old November 11th, 2009, 12:29 AM   #3
Major Player
 
Join Date: May 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 991
32 bit maxes out at 4GB.. so the 32 bit Vegas should be able to address up to 4GB Ram in a 64 bit OS right?
Yang Wen is offline   Reply With Quote
Old November 11th, 2009, 08:16 AM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 8,421
I don't know the technical answer, but Vegas will not run better if you have 8GB memory than if you have 4GB.

On the other hand, if you are running other programs at the same time as Vegas the extra memory may help.
Jeff Harper is offline   Reply With Quote
Old November 11th, 2009, 04:10 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 421
If I bought 32 bit upgrade from Vegas 8 to 9.0 am I entitled to upload also 64 bit version from Vegas web site? Will it work with serial# I was provided for 32 bit update?
Marius Boruch is offline   Reply With Quote
Old November 11th, 2009, 04:15 PM   #6
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 4,100
Yes, you get both for the same price.
__________________
DVX100, PMW-EX1, Canon 550D, FigRig, Dell Octocore, Avid MC4/5, MB Looks, RedCineX, Matrox MX02 mini, GTech RAID, Edirol R-4, Senn. G2 Evo, Countryman, Moles and Lowels.
Perrone Ford is offline   Reply With Quote
Old November 14th, 2009, 07:41 AM   #7
Trustee
 
Join Date: Sep 2005
Location: Singapore
Posts: 1,498
Perrone, may I check if you are using a Dell XPS system? I had loads of issues with my Q6600 and Mac Pro. I have decided to upgrade next week but I wanted to be sure it works with WIN 7 64Bit V8 and V9.
Sean Seah is offline   Reply With Quote
Old November 14th, 2009, 08:06 AM   #8
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 4,100
I am using a Dell, but not an XPS.
__________________
DVX100, PMW-EX1, Canon 550D, FigRig, Dell Octocore, Avid MC4/5, MB Looks, RedCineX, Matrox MX02 mini, GTech RAID, Edirol R-4, Senn. G2 Evo, Countryman, Moles and Lowels.
Perrone Ford is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:16 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network