Clips Export at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 1st, 2010, 03:14 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: Glasgow, United Kingdom
Posts: 176
Clips Export

Hello is it only possible to export clips (regions) from the timeline in Vegas Pro?

I have Vegas Movie Studio Platinum and would love to send my AVCHD clips to mov as clips and not a contiguous stream on one movie file.

With regards

Jeff
Jeff Murray is offline   Reply With Quote
Old February 1st, 2010, 04:30 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sutton, Australia
Posts: 328
Hi Jeff
Use the little yellow triangles at the top of your timeline to select the clip/region you want. Go to Project/Render As. Tick the little "render loop region only" box.
Rainer Listing is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 04:43 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: Glasgow, United Kingdom
Posts: 176
Thanks for the response

Hello Rainer - thanks for the response.

Is this is a manual process for each region? Or will it do each one in turn?

For example if you select the whole timeline and then 'render loop region' does it do all clips one at a time, or just the first one?

I am at work so cannot try it - will try tonight as you suggested.

With regards

Jeff
Jeff Murray is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 05:47 AM   #4
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Windsor, ON Canada
Posts: 2,765
Jeff, if you selected the entire timeline, it would get rendered as a single clip.
Assuming you're referring to Vegas Pro here, you can take advantage of a fantastic feature called scripting.
Double-click each event on the timeline and press R to create a region for it.
Once this is done, go Tools - Scripting - Batch Render.
Select a base file name and location, output format and, most importantly, the "Render Regions" option.
Press OK and each region will now be automatically rendered according to your specifications.
Mike Kujbida is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 08:49 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: Glasgow, United Kingdom
Posts: 176
Vegas version

Hello Mike thanks for the response. No unfortunately it's movie studio platinum. I only use this to get the clips into Avid and I didn't want to fork out for the more expensive software.

Thanks for the help - I understand I have two options - the whole timeline and re-cut once in Xpress Pro. Or lots of coffee and do them one at a time.

Its a shame as a batch export will be more time efficient.

Regards

Jeff
Jeff Murray is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:03 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network