Help on my new hard disc. 500 gb internal at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 20th, 2010, 09:54 AM   #1
Trustee
 
Join Date: Nov 2008
Location: spain
Posts: 1,169
Help on my new hard disc. 500 gb internal

Hi i 'd like to know how would you handle my new 500gb hard disk for my workstation(laptop). I use Vegas8 xp 32bit and i wish i could use soon MB suite and i'm planning to buy AFter effects and PS. How would you partionate it? Would u recomend to do it?
How many OS would you install?
thx a lot and have a good WEnd
Marcus Martell is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2010, 12:59 PM   #2
New Boot
 
Join Date: Dec 2008
Location: Hampton Roads, Virginia
Posts: 20
500GB Laptop Hardrive

This a good size hardrive for a laptop but I think you will still need another drive that plug into the USB port or SATA.

You will find that if you are editing high quality SD video and rendering to uncompressed of high quality formats you 500GB will fill up quick if you do a lot of video editing. When you start using MB and other effects those high quality uncompressed files get even bigger when using vegas.

As far as HD, forget about about it.... Unless you do editing in the camera and save compressed to the hardrive.
Troy Williams is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2010, 01:19 PM   #3
Trustee
 
Join Date: Nov 2008
Location: spain
Posts: 1,169
Hey Try, first of all thanks 4 the attention.
My need of 500 gb hard drive is due to the fact that i travel a lot so my intention is to put all the tapes files(i edit just HD) on my laptop, edit them when i'm out of my city then when i go back home i cut & paste all the raw footage to my external hard drive, so in this way my pc is always ready for a new travel -edit, hope you understand what i'm saying.
My question is: how would you partitionate it?
I was planning to use 2 OS like XP32 and W7, do you think is a good idea?
I know that with xp32 i can use The MB suite (and i can't with xp64).

thx

i really appreciate
Marcus Martell is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2010, 06:09 AM   #4
Trustee
 
Join Date: Nov 2008
Location: spain
Posts: 1,169
How does Vegas Work with windows 7?
thx a lot chicos
Marcus Martell is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:19 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network